Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресми Мурад: ДПС е партия със силни сетива, добър нюх и усет за нагласите на избирателите

ДПС заяви ясен и категоричен успех на местните избори, като в 7-те общини, избраните кметове са от ДПС, а също и кметовете на кметства в повечето населените места.  

Ресми Мурад, председателят на областната структура на ДПС Кърджали коментира в ефира на Радио Кърджали резултатите от изборите и на какво се дължи успеха на ДПС: 

"Ние като областна организация на ДПС бяхме си поставили за цел "7 от 7", т.е. в седемте общини да спечелим от първи тур и постигнахме този резултат, за което сме доволни. Имаме мнозинство в общинските съвети, имаме и много спечелени кметове на кметствата. Разбира се, причините или заслугите за този успех на Движението за права и свободи е в това, че ДПС винаги търси мнението на хората или ДПС е партия със силни сетива, добър нюх и усет за нагласите на избирателите. Там, където има необходимост от промяна, ние го правим в унисон с обществените очаквания. Така, на изборите в община Кърджали се явихме с нов кандидат за кмет в лицето на Ерол Мюмюн и в община Черноочене също имахме нов кандидат за кмет в лицето на Айджан Ахмед". 

Другите по-стари партии, получиха много по-ниски резултати, насочени към изборите през 2019 г., докато ДПС се увеличи. Ресми Мурад потвърди, че Движението за права и свободи е във възход: 

"Но аз това го отдавам повече на нашата работа, която вършим в подготвителната част. Във всички населени места правим общоселски събрания, за да номинираме нашите кандидати за кметове на кметствата и там, където има повече от един кандидат, провеждаме предварителни избори. Всички наши кандидати за общински съветници също са номинирани на общоселски тримесечни събрания, на събрания на местните организации на партията. Така че ние на тези избори се явихме с разпознаваеми лица, популярни хора, хора, които познават проблемите на хората, професионалисти в своята професия, в областта, където работят. Така че избирателите от тази гледна точка повярваха на нашите кандидати и затова ни подкрепиха". 

Ресми Мурад коментира и отпадането в последния момент на машинния вот. Чуйте повече в звуковия файл. 

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Милко Багдасаров: Притеснителни са процесите в ДПС

Провалът с гласуването на правителството беше донякъде очакван, но разцеплението, което се случи в парламентарната група на ДПС, е притеснително. Процесите на национално ниво пряко касаят и област Кърджали, където Движението е доминиращата политическа сила. Това мнение изрази в Сутрешния блок на Радио Кърджали областният лидер на БСП Милко..

публикувано на 04.07.24 в 18:18
Александър Симов

Александър Симов: Не сме стигнали дъното, защото то не съществува

"Политическата криза в България не започна през 2021 г. Още през 2009-та, когато ГЕРБ се появи, те бяха симптом, че в България нещо в традиционния политически модел скърца. Сега, толкова години по-късно, виждаме, че на практика дъното не съществува и свободното падане продължава." Това мнение изрази в ефира на Радио Кърджали народният представител..

публикувано на 04.07.24 в 17:18
Ангелина Костова

Лек ръст в резултатите от НВО на седмокласниците в област Кърджали

Лек ръст по български език и малко по-сериозен по математика сочат резултатите от националното външно оценяване (НВО) на седмокласниците от област Кърджали. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова. „Миналата година средният резултат, като точки, на регионално ниво е бил 44,36..

публикувано на 02.07.24 в 23:19

Младежи демонстрираха знания по граждански права и институции

Гимназисти от няколко училища в Кърджали се състезаваха по трудната тема за гражданските права и комуникацията с институциите в рамките на проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“, съобщи в ефира на Радио Кърджали Росица Средкова, председател на Управителния съвет на Сдружение „Инициатива за развитие „Кърджали..

публикувано на 27.06.24 в 23:11

Културни дейци ни канят да преживеем "С талант и любов към изкуството"

На 28 юни от 20.30 часа в пространството пред Дома на културата ще се проведе четвъртия заключителен концерт на съставите под надслов "С талант и любов към изкуството". Марияна Ликова, директор на културния интститут: "Ние всяка година сме изправени пред едно  такова предизвикателство и с нетърпение даже към нашите  изпълнители, възпитаници..

публикувано на 27.06.24 в 15:11

Възраждат за нов живот киносалон в Малка Арда

В банското село Малка Арда доброволци възстановиха киносалона в читалище "Христо Ботев -1958". Инициатор на кампанията е Кристина Патева и група млади хора с корени от Малка Арда. Ремонтните дейности продължават почти година. “За репетиции самодейците от читалището са използвали зала в детската градина, но след този ремонт те отново ще се върнат в..

публикувано на 25.06.24 в 10:45

В Старцево се проведе първи Еньовденски събор

В навечерието на Еньовден в Старцево отбелязаха първи Еньовденски събор. Еньовден е един необикновен празник. На този ден обичаят повелява да наберем свежи билки, защото според народните поверия тогава имат най-голяма сила. След набирането на билките, се сплитат венци, които момите пускат по течаща вода. За събора в местността "Равното" над Старцево..

публикувано на 24.06.24 в 15:50