Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Операция: Плюшено Мече“ по-сръчна и от джуджетата на Дядо Коледа

Снимка: plushenomeche.org

„Стартирахме! Поканете и вашите близки и приятели да участват! Платформата за даряване на коледни подаръци за деца, младежи и възрастни в неравностойно положение е вече отворена за дарители! Ако искате да станете Дядо Коледа на дете в нужда, влезте на www.plushenomeche.org/otb, изберете регион, социална услуга, дете или възрастен и се запишете за неговото желание за Коледа! Купете нов подарък, опаковайте го, надпишете го и го изпратете на точния адрес преди 5 декември! Благодарим ви, че правите Коледата възможна!“

Това написаха във фейсбук профила си от неправителствената организация „Операция: Плюшено мече“ и с това поставиха началото на шестнадесетото издание на благотворителната си инициатива. В нея всеки желаещ може да „влезе в обувките“ на Дядо Коледа и да зарадва дете или възрастен в неравностойно положение за предстоящите празници.

Рекорден интерес бележи тази година инициативата. Само за първите 5 дни от началото на кампанията вече са заявени над 90 процента от всички желания, които са качени на страницата. „Първоначално стартирахме кампанията с 10 659 желания в цялата страна и в момента са останали около 850 такива. През идната седмица ще качим още списъци с желания и хората, които слушат все още могат да участват в тази кампания“, съобщи в ефира на Радио Кърджали главният инициатор Михаела Стойкова. С 234 желания е започнала кампанията в Кърджали и вече са почти изцяло изпълнени. Остават още едва 6, допълни тя.

На сайта на инициативата подробно са описани всички стъпки, които всеки, който желае да се включи, трябва да извърви.

„Как ще разберете, че няма дарител? Ако срещу името на детето фигурира един голям червен бутон „Направи дарение“, това означава, че то все още няма дарител, който да се е записал за неговото желание. Ако пък фигурира друго име до името на детето, това е името на дарителя, който се е записал и заявил, че ще купи точно пожеланото нещо от самото дете или възрастен. И така всъщност всеки дарител купува нов подарък. След като се запише, опакова го и го изпраща на точно посочения адрес, като подаръкът трябва да е на този адрес преди 5-и декември тази година“, обясни Стойкова.

„След 5 декември нашият екип има време в рамките на 10 дни да провери дали всичко по списъците е пристигнало, да се свърже с дарители, чиито подаръци липсват. Понякога хората забравят, случват се форсмажорни обстоятелства или някой по погрешка се е записал, без да разбере. Затова ние си слагаме буфер от 10 дни да набавим липсващите подаръци, ако има такива. И вече започваме самото раздаване и посещения в периода между 13 и 23 декември, като публикуваме датите на раздаванията“, допълни Михаела Стойкова.

Повече подробности можете да чуете в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Милко Багдасаров: Притеснителни са процесите в ДПС

Провалът с гласуването на правителството беше донякъде очакван, но разцеплението, което се случи в парламентарната група на ДПС, е притеснително. Процесите на национално ниво пряко касаят и област Кърджали, където Движението е доминиращата политическа сила. Това мнение изрази в Сутрешния блок на Радио Кърджали областният лидер на БСП Милко..

публикувано на 04.07.24 в 18:18
Александър Симов

Александър Симов: Не сме стигнали дъното, защото то не съществува

"Политическата криза в България не започна през 2021 г. Още през 2009-та, когато ГЕРБ се появи, те бяха симптом, че в България нещо в традиционния политически модел скърца. Сега, толкова години по-късно, виждаме, че на практика дъното не съществува и свободното падане продължава." Това мнение изрази в ефира на Радио Кърджали народният представител..

публикувано на 04.07.24 в 17:18
Ангелина Костова

Лек ръст в резултатите от НВО на седмокласниците в област Кърджали

Лек ръст по български език и малко по-сериозен по математика сочат резултатите от националното външно оценяване (НВО) на седмокласниците от област Кърджали. Това съобщи в ефира на Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието Ангелина Костова. „Миналата година средният резултат, като точки, на регионално ниво е бил 44,36..

публикувано на 02.07.24 в 23:19

Младежи демонстрираха знания по граждански права и институции

Гимназисти от няколко училища в Кърджали се състезаваха по трудната тема за гражданските права и комуникацията с институциите в рамките на проект „Кърджали за теб – участвай, променяй, бъди активен гражданин!“, съобщи в ефира на Радио Кърджали Росица Средкова, председател на Управителния съвет на Сдружение „Инициатива за развитие „Кърджали..

публикувано на 27.06.24 в 23:11

Културни дейци ни канят да преживеем "С талант и любов към изкуството"

На 28 юни от 20.30 часа в пространството пред Дома на културата ще се проведе четвъртия заключителен концерт на съставите под надслов "С талант и любов към изкуството". Марияна Ликова, директор на културния интститут: "Ние всяка година сме изправени пред едно  такова предизвикателство и с нетърпение даже към нашите  изпълнители, възпитаници..

публикувано на 27.06.24 в 15:11

Възраждат за нов живот киносалон в Малка Арда

В банското село Малка Арда доброволци възстановиха киносалона в читалище "Христо Ботев -1958". Инициатор на кампанията е Кристина Патева и група млади хора с корени от Малка Арда. Ремонтните дейности продължават почти година. “За репетиции самодейците от читалището са използвали зала в детската градина, но след този ремонт те отново ще се върнат в..

публикувано на 25.06.24 в 10:45

В Старцево се проведе първи Еньовденски събор

В навечерието на Еньовден в Старцево отбелязаха първи Еньовденски събор. Еньовден е един необикновен празник. На този ден обичаят повелява да наберем свежи билки, защото според народните поверия тогава имат най-голяма сила. След набирането на билките, се сплитат венци, които момите пускат по течаща вода. За събора в местността "Равното" над Старцево..

публикувано на 24.06.24 в 15:50