Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се поетапно саниране на обществени и жилищни сгради в Кърджали

Даниел Делчев, зам.-кмет на гр. Кърджали
Снимка: Божидар Чолаков, БНР Кърджали

Очаква се до края на годината да станат ясни колко и кои жилищни блокове ще бъдат санирани в Кърджали. В момента текат последни уточняващи въпроси относно непълна информация за обследването на сградите, това заяви на първата си пресконференция зам.- кмета на Кърджали Даниел Делчев.

По мярката енергийна ефективност в Кърджали кандидатстват 43 блока, а отпуснатите средства са близо 71 800 000 лева.

Излязъл е списъка с одобрените обществени сгради в Кърджали, които са поканени да подпишат договор за санирание, допълни ще Делчев. Това са Белия кораб - сградата на общината и областна администрация, детска градина “Ян Бибиян” и сградата на БНР - Радио Кърджали (бившия Окръжен съвет) в която се помещават и други институции. 

Общината е подала проектно предложение за енергийна ефективност и за други обществени сгради - културни и спортни, за които очаква одобрение.

На организираната пресконференция стана ясно, че за ремонта на покрива на художествената галерия “Станка Димитрова” се очаква писмо от Института по паметници на културата без което разрешение не може да започне ремонта на сградата,  каза зам.-кмета на Кърджали Даниел Делчев.

Чуйте още в прикачения звуков файл. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Беркант Барзат

РИК назначи всички СИК, веднага започнаха замени

Две са подадените жалби в Районната избирателна комисия в Кърджали от началото на предизборната кампания. Те са от една и съща политическа формация и се отнасят за неправомерно поставени агитационни материали. Това потвърди за Радио Кърджали председателят Беркант Барзат. Жалбите са проверени от членове на РИК, очаква се на следващо заседание..

публикувано на 03.10.24 в 18:06

Неучебен ден за учениците от Крумовград за празника на общината

В петък, 4-и октомври учениците на територията на община Крумовград няма да учат.  Това съобщиха от общинската администрация.  Със заповед на кмета Себихан Мехмед денят е обявен за неучебен в училищата , с изключение на детските градини в град Крумовград. Поводът е започващият традиционен есенен фестивал "Сеид Баба".   Програмата в петъчния ден..

публикувано на 03.10.24 в 13:54

В Гърбище и Срънско се проведоха мевлиди за здраве

Традиционни мевлиди за здраве и плодородие се проведоха в ардинските села Гърбище и Срънско. На религиозните събития присъства и кметът на Ардино Изет Шабан представители на ръководството на общинската администрация. В Гърбище местни духовници четоха айети, а гостите бяха нагостени с три казана пилаф и един казан дроб-чорба, приготвени от..

публикувано на 29.09.24 в 15:20
В Татул се проведе мевлид

С мевлид в Татул и мае в Гургулица продължиха есенните празници в Момчилградско

Есенните празници на мюсюлманите в община Момчилград продължиха днес с мевлид в село Татул и есенно мае в Гургулица. В Татул десетки жители и гости на общината присъстваха на традиционния мевлид за здраве и берекет. Проявата посети и кметът Илкнур Зяким, заедно с ръководството на общинската администрация. Също днес управленският екип на..

публикувано на 29.09.24 в 14:35

Туристи прекратяват почивки в Гърция заради лошо време

Лошото време в Гърция принуждава туристите да прекратят по-рано почивките си, казаха хотелиери преди очакваната дъждовна седмица със силни ветрове. С 10 градуса ще спаднат температурите в страната до края на днешния ден, сочат прогнозите на синоптиците. Силни ветрове и дъждове обхващат постепенно Егейско море. В Йонийско море се очаква силата на вятъра..

публикувано на 29.09.24 в 12:37

Българите живеят по-дълго от гражданите на другите страни от Евросъюза

По данни на европейската статистика българите живеят по-дълго и в добро здраве в сравнение с гражданите на останалите страни-членки на Европейския съюз. България изпреварва с повече от 4 години средните нива за Евросъюза на фона на най-ниската очаквана продължителност на живот и дълго нерешените проблеми в здравеопазването у нас. България се класира..

публикувано на 28.09.24 в 11:40

Български и гръцки частни съдебни изпълнители обсъждат трансграничното сътрудничество

Български и гръцки частни съдебни изпълнители обсъждат на конференция трансграничното сътрудничество, включително и по производства, по които осъдени в едната държава пребивават в другата. Според Георги Дичев, председател на Камарата на частните съдебни изпълнители, добра основа за взаимодействие са законодателни промени, влезли в сила от началото на..

публикувано на 28.09.24 в 10:08