Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево и ветровито

На 17 януари 2024 г. вятърът ще се усили. 

Облачността ще намалее През нощта облачността ще намалее и ще преобладава ясно време. Вятърът в повечето райони ще стихне. Минималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, в София – около минус 4°. 

Ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове над западните райони ще има ниска облачност, в отделни райони и мъгла. След обяд от запад ще започне да се увеличава високата облачност, първоначално ще е разкъсана, вечерта ще се вплътнява и снишава. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 6° и 11°, в София – около 8°. 

ИЗТОЧНИТЕ РОДОПИ:

В Кърджали ще бъде предимно слънчево, а градусите ще са между -1 и 13.

В  Хасково също ще бъде предимно слънчево, а температурите ще са между -3 и 10 градуса.

В Смолян ще бъде предимно облачно, а термометрите ще сочат между 1 и 9 градуса. 

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над западните райони. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. С него дневните температури значително ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°. 

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по северното крайбрежие – умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 6° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Заради засушаването кафето ще намалява, може да стане луксозна стока

Глобалното затопляне и сушата могат да засегнат толкова силно кафеените плантации и производството на кафе, че то да се превърне в луксозна стока, която не всеки ще може да си позволи. Това прогнозира Радина Калдамукова, магистър по геоекология от университета в град Тюбинген, Германия. Най-широко разпространените и предпочитани сортове като "Арабика"..

публикувано на 05.10.24 в 16:57
СГС наложи най-тежката мярка

Джейхан Ибрямов остава в ареста, реши СГС

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на депутата Джейхан Ибрямов. Преди дни Джейхан Ибрямов бе задържан, като при задържането му е открита сумата от 100 хил. белязани лв.  В мотивите на съда се посочва, че престъплението е сериозно и за него може да бъде наложена присъда до 6 години и глоба 5 хиляди лева за търговия с..

публикувано на 05.10.24 в 16:32

Отбелязваме Международния ден на учителя

На 5 октомври в България и още над 100 държави по света се отбелязва Деня на учителя. Идеята за празника идва от състоялата се през 1966 г. в Париж Специална междуправителствена конференция за статута на учителите, в резултат на която е подписан документът „Препоръки, касаещи статуса на учителя“. По повод годишнина от приемането на препоръките, ЮНЕСКО..

публикувано на 05.10.24 в 14:26

Силни дъждове и градушки връхлетяха Гърция, има наводнени пътища

Гърция е под влияние на силен циклон с дъжд и градушки. Има наводнени пътища на островите в Йонийско море. Циклонът се движи към северната част на страната. Властите предупреждават за внимателно шофиране по цялата пътна мрежа. Силни дъждове наводниха улици и пътища на остров Корфу. Пострадаха приземни етажи и магазини. Спряха движението на автомобили..

публикувано на 05.10.24 в 13:12

Откриват груповия лов на дива свиня

Откриват груповия лов на дива свиня, който ще продължи до втората неделя на месец януари 2025 г., съобщиха от Изпълнителна агенция по горите. Индивидуалното и групово ловуване на дребен местен и водоплаващ дивеч се извършва в събота, неделя и в дните, обявени за официални празници. След 1 януари на водоплаващ дивеч може да се ловува и в сряда...

публикувано на 05.10.24 в 11:27
 Снимката е илюстративна - летището в Бейрут

Българи се прибраха от Ливан и с помощта на Канада

Първата група български граждани, които бяха изведени от Ливан със съдействието на Канада, се прибра благополучно в България тази нощ, съобщиха от Министерството на външните работи.  През цялото време Ситуационният център на външното ни ведомство, посолството ни в Бейрут, българските и партньорски служби са били в тясна координация.  Министерството..

публикувано на 05.10.24 в 10:27

Конкурс за стипендия организира асоциацията на зърнопроизводителите

Конкурс за стипендия "Иван Генчев Танев" организира за девета поредна година Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Могат да участват студенти, обучаващи се в редовна форма, които завършват бакалавърска степен и продължават да учат за магистър в специалности, свързани с  растителната защита, растениевъдството или аграрното инженерство...

публикувано на 05.10.24 в 08:59