Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камен Тодоров: Очаквам извънредни местни избори в Хасково заедно с европейските

| Интервю
Камен Тодоров
Снимка: Личен Архив

Интервю на Божидар Събев с Камен Тодоров, общински председател на БСП в Хасково - звук:

Извънредни местни избори в Хасково заедно с вота за евродепутати очакват местните социалисти. Това каза в сутрешния блок на Радио Кърджали "След първото кафе" общинският лидер на БСП в Хасково Камен Тодоров. Според него, има достатъчно време това да се случи, дори решението на местния Административен съд да бъде обжалвано пред ВАС.

"Има достатъчно време върховните магистрати да се произнесат и държавния глава Румен Радев да насрочи извънредни избори за общински съвет заедно с европейските. Така ще се спестят много средства", допълни Тодоров.

БСП в Хасково са убедени, че ако има извънредни местни избори за общински съвет единствено в Хасково, това ще концентрира много повече внимание, от колокото на едни редовни местни избори. "Надваме се този обществен фокус да намали рязко негетвните и порочни за изборния процес практики. БСП има достатъчно ресурси да мобилизира повече експерти, застъпници и наблюдатели", заяви той.

Предстои да видим дали решението на Административния съд в Хасково за касиране на избора на общински съветници ще бъде атакувано пред Върховния административен съд, допълни Тодоров. 

"Важно е да кажем, че Административният съд в Хасково излезе с едно правилно решение, което пък доказва, че изборът е не само недействителен, ами трябва да се знае и че нарушенията явно са били в огромен мащаб. Какво следва? Следва, че ако си направим извод от това как се проведе и самото заседание на ОИК, можем да заключим, че тъй като имаше само един глас, който е "За" обжалване на рашението, първо - това решение на ОИК показва, че тя признава, че е некомпетентна и неготова да проведе иззборът по честен и законен начин. А второ, което показва, е, че те признават мотивите на съда, с които и самият избор на общински съветници е обявен като недействителен", коментира Тодоров.
Според него оттук нататък следва тези, които са заинтересовани, като ГЕРБ и ДПС, да обжалват. Това може да стане в 7-дневен срок от връчване на решението на съда.
Цялото интервю може да чуете в звуковия файл най-горе.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

И в Златоград достъпват досиетата си

Над 200 души вече получиха достъп до електронното си здравно досие в мобилните пунктове, организирани от Регионалната здравна инспекция в Смолян и в Мадан, съобщиха от институцията. В сряда, на 18 септември т.г., ще бъде организиран такъв пункт в болницата в Златоград във времето между 10.00 и 16.00 часа, каза пред Радио Кърджали главният..

публикувано на 17.09.24 в 21:48

Ерол Мюмюн: Твърденията за уволнения и репресии са предизборен популизъм (видео)

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн отрече твърденията на областния лидер на ДПС Ресми Мурад за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху и представители на бизнеса в област Кърджали, заради подкрепата им за почетния председател на партия ДПС д-р Ахмед Доган.  Според Ерол Мюмюн Ресми Мурад не представлява ДПС..

публикувано на 16.09.24 в 15:45

Ресми Мурад: Поне осем кадри на ДПС са уволнени заради подкрепата си към Ахмед Доган (видео)

Шестима служители на общинската администрация в Кърджали, директорът на "Социално подпомагане" в Ардино и заместник-кмет на община Черноочене са уволнени заради подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Това обяви за Радио Кърджали областният лидер на ДПС Ресми Мурад. "От началото на месеца насам са уволнение кадри на..

публикувано на 16.09.24 в 13:56

Тясната връзка с бизнеса отличава филиала на МГУ в Кърджали

45 са първокурсниците в кърджалийския филиал на Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски". Общо 150 студенти се обучават във висшето училище тук. Приемът и тази учебна година е изпълнен на 100 процента, съобщи за Радио Кърджали заместник-директорът Николина Иванова.  Пет специалности, три от които в редовна форма, една в задочна и редовна и..

публикувано на 12.09.24 в 17:24

Милко Багдасаров: Не е вярно, че левите формации в Обединената левица нямат електорат

В навечерието на Съединението на България БСП и левите партии в страната официално се обединиха, а името на коалицията, с която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври е „БСП – Обединена левица“. В интервю за Радио Кърджали, областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, каза, че на 27 октомври..

публикувано на 12.09.24 в 14:00