Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Развитието на Кърджали е ресорът на Ерол Мюмюн в ЦОБ на ДПС

Областният лидер на партията Ресми Мурад е убеден, че в близко бъдеще градът ще се превърне в европейски и казва, че в националната политика ДПС дава тон за конструктивизъм във важни моменти

В никакъв случай не е отстъпление липсата на кърджалийски представител сред заместник-председателите на ДПС, след като предишният кмет на Кърджали и зам.-председател на Движението Хасан Азис не попадна в новото ръководство на партията. 
В това е категоричен областният лидер Ресми Мурад. 
Той припомни, че в Централното оперативно бюро (ЦОБ) е избран кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, който ще отговаря за важен ресор - развитието на Кърджали.
"Предишният кмет на Кърджали беше член на ЦОБ, сегашният кмет също е член на този ръководен орган на ДПС. При това със специален ресор, а именно "Развитие на община Кърджали". Такъв ресор, както всички знаем, досега не е имало. Това ясно показва, че в ЦОБ на ДПС развитието на Кърджали е приоритет. Защото вече има конкретен човек, който да работи и да носи полотическата отговорност за това. Вярвам, че г-н Ерол Мюмюн със своята работа ще покрие високите изисквания за този ресор и в близко бъдеще Кърджали ще се превърне в един наистина европейски град". Това коментира в ефира на Радио Кърджали Ресми Мурад.
Той припомни, че кърджалийската организация е най-голямата организация в семейството на Движението за права и свободи: "Кърджали има четирима народни представители в българския парламент. Кърджали има седем кметове на общини. В Кърджали от листата на Движението за права и свободи са избрани 166 общински съветници от 203 мандата в цялата област. Почти всички кметове на кметства в област Кърджали са от листата на Движението за права и свободи или изборите са спечелили кандидатите на Движението за права и свободи."
Ресми Мурад се надява консултациите при президента на страната преди връчването на мандат за съставяне на правителство, да протекат в конструктивен дух и управляващите партии - ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, да се споразумеят. "Движението за права и свободи винаги е гледала страната да има правителство, да има стабилност. И разбира се, ние държим правителството да бъде с евроатлантически профил. Надявам се това да продължи. Знаете, ДПС не участва в управлението на страната, но ако не беше Движението за права и свободи, едва ли тези партии, които към настоящия момент управляват - така наречената сглобка или не коалиция, биха издържали 9 месеца в съвместно управление на страната. Ние бяхме тази политическа сила, която във важни моменти даваше тон за конструктивизъм. И с нашите идеи, с нашата подкрепа се случиха тези конституционни реформи, за които от доста време много политически партии и, разбира се, българското общество искаше да се случат", коментира в Сутрешния блок на Радио Кърджали Ресми Мурад.

Според Ресми Мурад не е добре да има избори 2 в 1, затова партиите трябва да надмогнат своите теснопартийни интереси в името на страната и да се стигне до съгласие за следващ ротационен кабинет.


цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

И в Златоград достъпват досиетата си

Над 200 души вече получиха достъп до електронното си здравно досие в мобилните пунктове, организирани от Регионалната здравна инспекция в Смолян и в Мадан, съобщиха от институцията. В сряда, на 18 септември т.г., ще бъде организиран такъв пункт в болницата в Златоград във времето между 10.00 и 16.00 часа, каза пред Радио Кърджали главният..

публикувано на 17.09.24 в 21:48

Ерол Мюмюн: Твърденията за уволнения и репресии са предизборен популизъм (видео)

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн отрече твърденията на областния лидер на ДПС Ресми Мурад за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху и представители на бизнеса в област Кърджали, заради подкрепата им за почетния председател на партия ДПС д-р Ахмед Доган.  Според Ерол Мюмюн Ресми Мурад не представлява ДПС..

публикувано на 16.09.24 в 15:45

Ресми Мурад: Поне осем кадри на ДПС са уволнени заради подкрепата си към Ахмед Доган (видео)

Шестима служители на общинската администрация в Кърджали, директорът на "Социално подпомагане" в Ардино и заместник-кмет на община Черноочене са уволнени заради подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Това обяви за Радио Кърджали областният лидер на ДПС Ресми Мурад. "От началото на месеца насам са уволнение кадри на..

публикувано на 16.09.24 в 13:56

Тясната връзка с бизнеса отличава филиала на МГУ в Кърджали

45 са първокурсниците в кърджалийския филиал на Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски". Общо 150 студенти се обучават във висшето училище тук. Приемът и тази учебна година е изпълнен на 100 процента, съобщи за Радио Кърджали заместник-директорът Николина Иванова.  Пет специалности, три от които в редовна форма, една в задочна и редовна и..

публикувано на 12.09.24 в 17:24

Милко Багдасаров: Не е вярно, че левите формации в Обединената левица нямат електорат

В навечерието на Съединението на България БСП и левите партии в страната официално се обединиха, а името на коалицията, с която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври е „БСП – Обединена левица“. В интервю за Радио Кърджали, областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, каза, че на 27 октомври..

публикувано на 12.09.24 в 14:00