Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ: С касирането на вота битката за Хасково продължава

Атанас Атанасов: Не познавам хората от ъндърграунда на Хасково и региона, свързвани с Бойко Рашков

Пресконференция на ПП-ДБ
Снимка: Божидар Събев

Коалицията ПП-ДБ обяви, че приветства решението на Върховния административен съд за касиране на изборите за общински съветници в Хасково и ще направи всичко по силите са да пробие мнозинството, което ГЕРБ и ДПС имаха в следващия общински съвет. Това заявиха съветниците Велина Недева, Атанас Атанасов и Деян Янев на пресконференция в пресклуба на БТА в Хасково.

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ са част от политическите сили в Хасково, които инициираха касирането на местния съветнически вот.

„Битката в Хасково продължава. Ако на следващите предсрочни избори за орган на местното самоуправление мнозинството на ГЕРБ и ДПС бъде премахнато, Общинският съвет може да заработи със съвсем различно темпо и в съвсем различна посока. Тогава вместо многомилионни безсмислени проекти, от които печелят само определени близки до местната власт фирми, ще можем да постигнем реални неща, които да подобрят здравеопазването, културата, образованието и качеството на живот в Хасково, заяви бившият културен министър и настоящ съветник от ПП Атанас Атанасов.

„Касирането на изборите за общински съветници в Хасково е голяма победа. Това е свежа глътка нормалност и ясен знак към гражданите, че има кой да се бори за техния вот. Но и гражданите трябва да се включат, да бъдат активни. „Гражданите на Хасково ще имат още един шанс, но трябва всеки един да излезе и да гласува“, добави Атанасов.

„Съдебната власт е показала на обществото, че няма да има замитане на нередностите и няма да си затваря очите за беззаконието“, каза другият  общинският съветник от ПП-ДБ Деян Янев. Той е твърдо убеден, че машинният вот ще остане.

„Допуснахме и много грешки на предишните местни избори. Кадрови, организационни, при подреждането на листите. Надяваме се да се поучим от тях и да подобрим наистина резултатите си“, допълни Деян Янев.

От коалицията са убедени, че текущите скандали в държавата, които са свързани с определени знакови контрабандисти и бандити от Хасково, няма да имат негативен ефект върху бъдещите кампании на ПП-ДБ в трите вида избори в региона – за Европарламент, Народно събрание на България и общински съвет.

Атанасов беше категоричен, че не познава нито един от свързваните с Бойко Рашков и ПП лица от ъндърграунда на региона. Според него, това е „контролирано захранване на медийното пространство с фалшифицирани компромати“.

„По време на кампанията съм се виждал с хиляди хора. Не мога да познавам лично всеки, когато говоря пред пълен площад“, аргументира се той.

„Няма проблем едни и същи хора да участват и в трите листи, защото сроковете за даване на отговор дали вече избраните заемат позицията или я отстъпват на следващия в съответната листа са различни за трите листи. За това не е необходимо да се правят предварителни разчети и да се налагат ограничения“, убеден е Атанас Атанасов.


По публикацията работи: Божидар Събев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Бойко Борисов

Бойко Борисов: "Надявам се в 13:00 ч. да има държавници"

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надеждата си на днешното гласуване за подкрепа на правителство, да има държавници, а не лидери, които си спасяват партиите на гърба на държавата.  "ГЕРБ категорично победи и е длъжен да предложи свое правителство. Листопадите от другите партии не ни касаят, надавам се в 13:00 ч. да има държавници", посочи той в..

публикувано на 03.07.24 в 11:33
Маг. фармацевт Мария Главинкова, председател на УС на РФК-Смолян

Фармацевтите в Смолян се включват в общонационалния протест на аптеките

Фармацевтите от област Смолян се включиха в протестите на аптеките от цялата страна днес. Това съобщи за Радио Кърджали Мария Главинкова - председател на  УС на Районната фармацевтична колегия в Смолян.  Те са организирани от централното ръководство на Българския фармацевтичен съюз. Породени са от това, че Министерството на здравеопазването иска да..

публикувано на 03.07.24 в 11:07

Доган с препоръка да не се подкрепя правителство, Пеевски не я приема

Председателят на ДПС Делян Пеевски обяви пред медиите в НС, че е имало препоръка от почетния председател на движението Ахмед Доган да не се подкрепя кабинета "Желязков". "Ще направя това което искат хората - те искат правителство… България трябва да има кабинет. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС. Партията се управлява от..

публикувано на 03.07.24 в 09:47

Прогнозата е за дъжд и понижаване на температурите

Чувствително понижение на температурите прогнозират синоптиците за Кърджали в сряда. Те ще паднат до 17 в най-ранните, като постепенно в най-топлите часове на деня ще достигнат до 26 градуса. Прогнозата е за облачно време с дъжд и гръмотевици. И в Хасково времето ще е същото, като температурите - минималните и максималните, ще са с един-два градуса..

публикувано на 03.07.24 в 08:22

Оранжев код за интензивни валежи в Кърджал, Хасково и Смоялн

През нощта в Западна и Централна България валежите и гръмотевичните бури ще продължат. Има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията на места в Централна Северна и в Югозападна България. След полунощ от северозапад явленията ще затихват и спират, а валежната зона ще се премества на изток. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от..

публикувано на 02.07.24 в 19:05

Продължава ремонтът на църквата "Свети пророк Илия" в с. Николово

Продължава ремонта на покрива на167-годишният храм "Свети пророк Илия" в село Николово. Целта е да приключи до храмовия празник. Следващата стъпка е да се съберат средства за да бъдат възстановени стенописите в храма. Това каза за Радио Кърджали отец Ангел Стаматов.

публикувано на 02.07.24 в 17:30

Инфраструктурата и липсата на вода са проблемите обсъждани при областния управител на Кърджали

Инфраструктурата и липсата на вода са сред основните проблеми, които новоназначеният областен управител на Кърджали Ресми Мурад е обсъдил на първите срещи с народни представители и кметове.

публикувано на 02.07.24 в 17:02