Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съборът в Кобиляне ще отбележи 60-годишен юбилей

На 27 април  в кърджалийското село Кобиляне ще се проведе традиционният селищен събор. Празникът ще се отбележи за 60-ти пореден път и ще премине под надслов „Heка бъдем заедно веднъж в годината“. Основната му цел е да се запазят, съхранят и да се предадат на бъдещите поколения традициите, обичаите, фолклорът и културата на местното население. Това съобщи кметът на Кобиляне Ерхан Изет. Той уточни, че в рамките на събора ще се проведе турнир по свободна народна борба. За победителите са осигурени награди, като най-голямата е коч. В програмата са включени още културни прояви с участието на фолклорна група към местното читалище „Н.Й.Вапцаров“, както и самодейни групи от читалище „Юмер Лютфи“ - Кърджали. Ще бъдат завъртени и десетки чевермета.


По публикацията работи: Гинка Динчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар в близост до газопровода край Кърджали

Пожар бушува близо до село Пепелище край Кърджали. Огнените езици са в близост до газопровода и завод за производство на каучукови изделия по непотвърдена официално информация. На около 300 метра са последните къщи на селото. За това съобщават слушатели на Радио Кърджали, след като вой на сирени разбуди областния град в късните часове в понеделник вечер...

публикувано на 08.07.24 в 22:44

Отново лекарите са сред най-търсените специалисти, отчитат от Бюрото по труда в Кърджали

Сериозин недостиг на лекари се забелязва в област Кърджали. Това сочат данните от информация от дирекция "Бюро по труда" от началото на този месец. 18 са щатовете за лекари, които са незаети в лечебните заведения и лекарски практики в областта, като от тях четири са местата за общопрактикуващи лекари. Търсят се също учители - един по мателатика и..

публикувано на 08.07.24 в 16:26
Делян Пеевски

Пеевски свика областните председатели на ДПС в София

Председателят на ПГ на ДПС и съпредседател на партията Делян Пеевски твърди, че представители на областни на Движението са били "натискани и плашени". Джевдет Чакъров е звънял на представители на областните структури на ДПС да не идват на днешната среща, каза Пеевски, който се срещна в столичен хотел с oбластните председатели на Движението. Срещата..

публикувано на 08.07.24 в 16:23

Ресми Мурад поиска от EVN повече инвестиции и качество в малките населени места

Повече инвестиции в електропреносната система и по-добро качество на услугата в малките населени места поиска областният управител Ресми Мурад по време на информационна среща-разговор с ръководителите на ЕVN Калина Трифонова /заместник-председател на Съвета на директорите на „EVN България“/ и инж. Здравко Братоев /заместник-председател на Съвета..

публикувано на 08.07.24 в 15:15
Регионален исторически музей

Започва забавна "Ваканция в Музея" в Смолян

Лятна школа организират за поредна година в Регионалния исторически музей "Стою Шишков" в Смолян за деца от 6 до 12 години. Тя ще е в периода 15 - 26 юли. Участието е срещу заплащане от 6 лв. на ден. Може да бъдат платени на място, но също родителите могат да направят предварителна заявка на място в музея или на имейл, съобщи директорът Валентина..

публикувано на 08.07.24 в 14:58
Байрам Байрам

Байрам Байрам: Ахмед Доган и Делян Пеевски нямат нужда от посредници

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и председателят на движението Делян Пеевски, който е председател на парламентарната група, нямат нужда от посредници. Те ще решат кога евентуално ще имат среща. Това каза пред Радио Кърджали Байрам Байрам, заместник- председател на парламентарната група на ДПС.  Няма тема Пеевски - Доган, темата наистина е..

публикувано на 08.07.24 в 14:06

Шест пожара горяха в област Кърджали в почивните дни

15 огнеборци са гасили 6 пожара на територията на областта на 6 юли и 7 юли, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. Екип на РСПБЗН-Крумовград локализирал и загасил около 5 декара горящи треви и храсти в землището на село Пелин, запалени вследствие на детска игра с огън. Няма материални загуби.  Около 3 декара треви, листна маса и..

публикувано на 08.07.24 в 11:08