Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда гостува на Славия в София

Снимка: фейсбук ПФК Арда

Славия и Арда излизат един срещу друг в среща от втория кръг на плейофната фаза в групата, даваща право на участие на бараж за евротурнирите. Мачът започва в 17.45 ч. на стадион "Александър Шаламанов" в София. Главен съдия е Стоян Арсов.
В момента домакините от Славия са на 10-та позиция в класирането на професионалната футболна лига с актив от 36 точки, докато отборът на Николай Киров е девети с 40 т. 
И двата отбора се нуждаят от задължителен успех, за да останат в борбата за седмото място, което дава право на участие в бараж за евротурнирите. 
През миналия сезон Арда стигна до баражния мач, който обаче загуби от Левски с 0:2 на "Герена". Сега амбициите на играчи и ръководство са същите, но за да се случи това, гостите трябва да си тръгнат с победа от София днес.
Двата отбора вече се срещнаха два пъти през настоящата кампания, като си размениха по един домакински успех.
По публикацията работи: Станислава Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С равенство завърши мачът Арда - Берое

Арда и Берое направиха равенство 1:1 в двубой от 11-ия кръг на Първа лига. В Кърджали всичко по-интересно на терена стана след почивката, когато паднаха и двете попадения. Хуанка Пинеда откри за заралии след около час игра, преди Тонислав Йорданов да донесе точката за домакините. Така Берое направи равенство в първия мач след раздялата с Хосе Луис..

публикувано на 04.10.24 в 20:29

Няма победител в мача Крумовград - ЦСКА 1948

Отборите на Крумовград и ЦСКА 1948 направиха равенство 1:1 в първия двубой от 11-ия кръг в Първа лига. Домакините, водени от бившия наставник на „червените“ Атанас Рибарски, поведоха в резултата след едва 7 минути игра, когато точен бе Серкан Юсеин. Постепенно обаче гостите от София изравниха играта и стигнаха до попадение чрез Евгений Сердюк, който не..

публикувано на 04.10.24 в 17:11

Крумовград посреща ЦСКА 1948, Арда е домакин на Берое в първите мачове на XI кръг

Три мача ще дадат началото на XI кръг в Първа лига в петък. От 15:00 часа Крумовград посреща ЦСКА 1948, от 17:30 Арда е домакин на Берое, а от 20:00 часа Славия и Черно море ще премерят сили на стадион "Александър Шаламанов" в столицата. Именно двубоят в "Овча купел" ще привлече най-много погледи. "Белите" се намират в много тежка ситуация и са в серия..

публикувано на 04.10.24 в 08:56

Откриха многофункционална спортна площадка в Кърджали

Нова многофункционална спортна площадка бе открита официално днес  в кв. Възрожденци. Сред гостите бе и министърът на спорта Георги Глушков:  "Щастлив съм да бъда днес с вас и да мога да споделя вашата радост и ентусиазъм във връзка с вашата нова придобивка. Днес всички деца, а дори  и родители ще имат възможността да се докоснат до..

публикувано на 03.10.24 в 14:13

Арда излиза срещу Берое на собствен терен

Утре, 4 октомври на Арена Арда ще се играе срещата от 11-ти кръг на ефбет лига между отборите на Арда и Берое. Двубоят е с начален час 17:30 часа. От днес започват и продажбите на билети, които могат да се закупят и в деня на мача. Наскоро Арда падна от Левски в труден мач с 1:2. Досега отборът има равен бр загуби и победи над Левски и засега е шеста..

публикувано на 03.10.24 в 10:21

РК "Спорт и здраве" от Кърджали печели на Балканска спартакиада

Пореден  международен успех  на Р аботнически клуб  „Спорт и  здраве” в Кърджали. На провелата се в черногорския град Будва,  Балканска  международна работническа спартакиада нашите  спортисти завоюваха редица първи, втори и трети места, с което  наредиха Б ългарската работническа федерация  „Спорт и здраве”  на първо..

публикувано на 02.10.24 в 13:54
Григор Димитров

Изтеглен е жребият за основната схема на тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Шанхай

Изтеглен е жребият за основната схема на предпоследния за година тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Шанхай. Роденият в Хасково Григор Димитров е поставен девети  и започва директно от втория кръг.  При успех, в следващия кръг Димитров ще се изправи най-вероятно срещу номер 20 Алексей Попирин от Австралия. А в четвъртия кръг е възможен сблъсък с..

публикувано на 30.09.24 в 14:20