Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботевци спечелиха награди от литературни и журналистически конкурси

И тази година членовете на училищния журналистически клуб „Публична реч“ към Езиковата гимназия в Кърджали спечелиха награди от престижни национални литературни и журналистически конкурси.

Мариана Лозева е носител на специалната награда на Националния ученически конкурс за журналистика „Гео Милев“ – Стара Загора. Темата на конкурса беше „Нашият свят“, а целта му да се развиват таланта и творческото въображение на учениците, да се утвърдят общочовешките ценности, както и да се провокира участниците да отразяват теми и проблеми, които ги вълнуват. Общо 158 участници се конкурираха за Специалната награда, но най-достойна за нея се оказа Мариана. Десетокласничката добави още едно постижение към колекцията си от литературни награди – 3-то място на Националния литературен конкурс за млади таланти на името на Тодор Влайков в гр. Пирдоп. В него тя се включи с разказ на тема, свързана с моралните ценности на съвременното българско общество.

Преди лятната ваканция още един ученик от ЕГ „Христо Ботев“ получи награда.

Джерен Мехмед от десети клас спечели специалната награда за есе в Националния конкурс, организиран от Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван Павлов“ Стара Загора“, организиран под егидата на Националния дворец на децата, РУО – Стара Загора и Министерство на образованието. Повод за гордост е и наградата на десетокласничката Беррин Алиева, която е класирана на трето място в същата категория. Творческият подход и отношението към света на животните беше високо оценен от журито, което оцени най-добрите есета, рисунки, късометражни филми за участниците, състезаващи се в три възрастови групи.



По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ресми Мурад: Няма разединение в структурите на ДПС в Кърджалийско

„Структурите на „Движението за права и свободи“ в област Кърджали са сплотени и единни и не одобряват този начин на изразяване на позиция“. Това каза в ефира на Радио Кърджали председателят на областната структура на ДПС Ресми Мурад по повод отворено писмо и изразяване на публични позиции от някои структури след снемането на доверие от..

публикувано на 02.07.24 в 21:15
Протест в с. Дрангово, общ. Кирково.

Жители на Дрангово излязоха на протест, за да запазят училището

В навечерието на 100-годишнината от отваряне на първото светско училище в кирковското село Дрангово над 50 жители излязоха на протест пред ОУ "Васил Левски" в центъра на селото. Дранговчани протестират решението на общински съвет Кирково за закриване на школото. Хората от селото казват, че ако решението не се отмени ще предприемат по мащабни протести...

публикувано на 02.07.24 в 18:24

Какво се случва в ДПС?

"Чистка е за тези, които са свикнали с начина на работа в партията, а ново начало - за почетния председател Ахмед Доган", каза журналистът Тайфур Хюсеин за процесите в ДПС. След изборите бяха отстранени знакови лица от ДПС – Рамадан Аталай, Фелиз  Хюсменова и др. Организации се възпротивиха и изпратиха писмо до Ахмед Доган с призива да се намеси в..

публикувано на 02.07.24 в 17:20
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Избират новия български патриарх (Обновена)

На балотаж между Врачанския митрополит Григорий и Видинския митрополит Даниил ще бъде избран новият български патриарх, показа преброяването на бюлетините на делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор в София, предаде БТА. Резултатите от гласуването съобщи наместник-председателят на Светия синод - Врачанският..

обновено на 30.06.24 в 12:01

КЕВР окончателно определя цените на тока за бита, парното и топлата вода

Комисията за енергийно и водно регулиране ще приеме днес окончателното си решение за цените на тока за бита, парното и топлата вода.  Очаква се минимално поскъпване с около процент и половина на електроенергията и поевтиняване с около 8 процента и половина на топлоенергията. Цените ще влязат в сила от утре и ще важат за..

публикувано на 30.06.24 в 10:16

Интензивен трафик на "Маказа", както и на другите пунктове с Гърция и Румъния

Към 9.30 часа опашката в посока Гърция на ГКПП "Маказа" е над 2.5 километра. В посока България движението е спокойно. Интензивен е трафикът на изход на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове с Румъния и с Гърция, съобщиха от Главната дирекция "Гранична полиция" - МВР. На границата с Румъния трафикът е интензивен на изход за..

публикувано на 30.06.24 в 09:36
Офис на НАП, Кърджали

Абитуриентите плащат сами здравните си осигуровки

Учениците, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва сами да внасят здравните си осигурителни вноски. Същото важи и за зрелостниците, които ще бъдат студенти редовно обучение. Това напомни в ефира на Радио Кърджали Нериман Сали, директор на офиса в Кърджали на..

публикувано на 28.06.24 в 17:16