Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 15 юли в Момчилград започва "Плувно лято 2024" за деца

Снимка: Община Момчилград

На 15 юли стартира "Плувно лято 2024" в Момчилград за деца от 6 до 12 години, включително. Инициативата за провеждането на курса по плуване е на общинска администрация, съвместно с Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Център за обществена подкрепа (ЦОП). Това съобщиха от общинската администрация.

"Плувно лято 2024" ще се провежда в комплекс "Басейна" в Момчилград и е само за деца от общината. Осигурен е инструктор по плуване - Янчо Станков и медицинско лице, което ще присъства на всички занятия.

Желаещите да се запишат за участие в "Плувно лято 2024" могат да се запишат от 4 до 10 юли 2024 г. в сградата на общинска администрация, ет. 2, ст. 5. Изисква се задължително подаване на Декларация по образец и медицински документ от личният лекар за актуалното здравословно състояние на детето, уточняват от общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пчеларовци на международен фестивал в село Полковник Серафимово

Певческа група при Народно читалище „Иван Буюклиев 1926“село Пчеларово с ръководител Ваня Михалева участва в Шести Национален фолклорен фестивал “С песните на Георги Чилингиров” в смолянското село Полковник Серфимово. В първия ден пчеларовци успешно изпълниха песните и успяха да впечатлят публиката. Фестивалът е съчетан и с празника на селото,..

публикувано на 30.06.24 в 17:19
Видински митрополит Даниил

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх

Видинският митрополит Даниил беше избран за нов български патриарх . На провелия се балотаж митрополит Даниил получи 69 гласа, а врачанския митрополит Григорий - 66.  3 бюлетини са недействителни. Новият български патриарх беше избран на 4-тия Патриаршески избирателен църковен събор. Избират новия български патриарх (Обновена) Патриарх..

обновено на 30.06.24 в 16:45

Юли започва с горещо време и температура до 38 градуса

Националният институт по метеорология и хидрология  обяви за много области, сред които Кърджали, Хасково и Смолян,  жълт код за високи температури за понеделник – 1 юли. Времето ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но само на изолирани места в планините ще превали. В източната половина на страната ще духа слаб югоизточен вятър, в..

публикувано на 30.06.24 в 16:25
Снимката е илюстративна

Образува се опашка на "Маказа" в посока България

Към 14 часа на ГКПП "Маказа-Нимфея" започна да се образува опашка от чакащи да влязат в България. В ранния следобеден час повече от километър беше опашката от автомобили. Преминаването през граничния пункт става бързо, като на пункта към момента работят 3 гишета, става ясно от  коментари в социалните мрежи. На изход от страната ни към този час опашката е..

публикувано на 30.06.24 в 14:36

Поскъпва токът за бита

Токът за бита поскъпва средно за страната с 1,77%, а парното и топлата вода поевтиняват с близо 8,5 на сто. Това решение на Комисията за енергийно и водно регулиране е окончателно, цените влизат в сила от утре - 1 юли, и ще са валидни през следващия едногодишен период. Най-голямото поскъпване на тока за бита е за клиентите на..

публикувано на 30.06.24 в 14:06
Пожар в маслинова гора край град Аргос в Гърция.

Пожар затрудни движението по АМ „Марица“

Обновена. Възстановено е движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград, в посока ГКПП „Капитан Андреево“, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Временно беше ограничено движението по АМ „Марица“ при разклона за Свиленград – ГКПП „Капитан Андреево“ на км 102, само в посока границата поради задимяване от горящи тревни..

публикувано на 30.06.24 в 14:02

Поскъпват основните храни

Повечето основни хранителни стоки, зеленчуци и плодове поскъпват на борсите в страната през последната седмица на юни, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ), предаде БТА. Индексът на тържищните цени  (ИТЦ), който отразява движението на цените на хранителните стоки на едро у..

публикувано на 30.06.24 в 09:26