Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ресми Мурад поиска от EVN повече инвестиции и качество в малките населени места

Снимка: Областна администрация Кърджали

Повече инвестиции в електропреносната система и по-добро качество на услугата в малките населени места поиска областният управител Ресми Мурад по време на информационна среща-разговор с ръководителите на ЕVN Калина Трифонова /заместник-председател на Съвета на директорите на „EVN България“/ и инж. Здравко Братоев /заместник-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“/. Мурад обърна внимание върху географските особености на региона и големия брой населени места, където мрежата е с ниско напрежение и често аварира особено през натоварения летен сезон. В разговора се включи и заместник областният управител Никола Чанев.

През 2025 г. EVN ще отбележи 20 г. от встъпването си на българския пазар. До момента вложенията на компанията надхвърлят 2 млрд. лева, изтъкна Калина Трифонова.  В област Кърджали инвестициите са в размер на 106,2 млн. лева, като само за 2024 г. ще бъдат усвоени 8,5 млн. лева за изграждане на нови електропроводи /1113 км/, реновиране и поддръжка на мрежата, трайно намаляване на загубите и повишаване на сигурността. 

Амбицията на дружеството е да предложи по-добър продукт на крайните клиенти си клиенти, ефективен онлайн-портал и бърза реакция при кризисни ситуации. 

На срещата бяха засегнати теми като отложената либерализация на енергийния пазар за битови абонати, комуникацията на клиентските центрове с местната и регионалната власт, инвестициите в електромобилност, дигиталното обслужване, социалната политика па фирмата, информират он пресцентъра на областната администрация. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Минимално повишение на цените на храните на едро

Минимално повишение на цените на едро на храните отчита и тази седмица от Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Поскъпнали са доматите от оранжерии, а краставиците са поевтинели. Скочила е и цената на зеления и червения пипер, както и на лука. Спад е отчетен обаче при картофите, морковите и зелето. На по-висока цена са се продавали..

публикувано на 06.10.24 в 14:09
От високо

До десетина години може да имаме въздушни таксита

 Оповестени планове за строителство на портове за летящи коли на новия трети терминал на летище София показват, че до  десетина година в София може да има въздушни таксита. Но пред Европа има още доста дълъг път дори да догони САЩ и …. Саудитска арабия и Дубай по темата. Още тази година е можело в България да дойде първият летящ..

публикувано на 06.10.24 в 13:16
Снимката е илюстративна

Започна ремонт на 23 км от пътя Пловдив - Хасково

Започва текущ ремонт на 23 км от първокласен път I -8 Пловдив - Хасково в област Хасково, съобщиха от АПИ. Проектът включва цялостно преасфалтиране на участъка между Върбица, Горски извор, Клокотница и Хасково. Предвидено е възстановяване на отводняването, почистване и профилиране на канавките на пътя. Ремонтираното трасе ще бъде..

публикувано на 06.10.24 в 11:37
Росица Матева

ЦИК: Свалянето на имунитета на кандидат-депутат не е проблем за провеждането на избори

Не за първи път по време на кампания преди различни видове избори от ЦИК е искано разрешение за привличане като обвиняем или за задържане на кандидат, каза пред БНР Росица Матева, заместник-председател и говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) "ЦИК действа съобразно закона. Няма досега в практиката на ЦИК случай, в който да е..

публикувано на 06.10.24 в 11:21

Нараства употребата на наркотични вещества сред младите в Кърджали

Нараства употребата на наркотични вещества сред младите хора в Кърджали, каза д-р Сезгин Бекир, председател на Общинския съвет по наркотични вещества - Кърджали. Те се използват като стратегия за справяне с тревожността и депресията. Проблемът е, че се синтезират нови и нови синтетични вещества, които са общодостъпни, коментира той.  За съжаление,..

публикувано на 06.10.24 в 10:47

Хасково отново подкрепи Европейският ден на донорството и трансплантацията на органи

 Осветиха в зелено камбанарията в парк Ямача в подкрепа на донорството, донорите и техните силни семейства, които даряват  живот . Община Хасково за поредна година подкрепя инициативата на Съвета на Европа за провеждане на Европейски ден на донорството и трансплантацията на органи. Целта е да се насочи общественото внимание към каузата..

публикувано на 06.10.24 в 10:25

Оранжев код за дъжд в Кърджали, жълт - в Хасково и Смолян

Слънце, облаци, дъжд и гръмотевици - такова ще е времето в неделя в област Кърджали, според метеоролозите. Максималните температури  ще са около 25° Оранжев код за интензивни дъждове с гръмотевици за 6 октомври е обавен в областите Бургас и Кърджали. Жълт код е в сила за други 12 области. Това са областите Добрич, Варна, Силистра, Разград,..

публикувано на 06.10.24 в 09:05