Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мобилни екипи на ОДМВР Смолян започнаха срещи с жителите на 9 села

Снимка: архив

Мобилни екипи на ОДМВР-Смолян на срещи с жителите на 9 села през месец юли.

 От 10 юли започнаха посещенията на мобилни екипи на ОДМВР-Смолян в община Смолян. Първите 3 срещи са с жителите на селата Лилеково, Острица и Богутево. Полицейските екипи ще се срещнат с населението на 9 села в общината. Ще бъдат обсъдени проблеми, относими към работата на полицията. В срещите участват служители от Пътна полиция, Охранителна полиция, от секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“. График за срещи през юли. 10 юли 2024 г. община Чепеларе с. Лилеково – 09:45часа с. Острица – 10:30 часа с. Богутево – 11:30 часа 17 юли 2024 г. община Девин с. Осиково – 11:00 часа с. Михалково – 13:00 часа с. Лясково– 14:50 часа 24 юли 2024 г. община Смолян с. Хасовица – 09:30 часа с. Писаница – 10:15 часа с. Левочево – 11:00 часа



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Украински войник се подготвя да изстреля дрон на фронтовата линия в с. Роботине, 1 март 2024 г.

Обявиха конкурс за заемане на 290 вакантни войнишки длъжности в Сухопътните войски

Обявен е конкурс за попълването на 290 вакантни длъжности за приемане на военна служба в Сухопътните войски. Свободните места са във формирования, дислоцирани в Стара Загора, Ямбол, Хасково, Карлово, Казанлък, Благоевград, Враца, Сливен, Пловдив, Асеновград, Белене, Смолян, София, Русе и други, съобщиха от пресцентъра на МО. Кандидатите трябва..

публикувано на 22.08.24 в 17:03

Обновяват сградите на пет кметства в община Джебел

Започнаха строителните дейности за енергийна ефективност в пет кметства на територията на община Джебел. Това са административните сгради в селата Генерал Гешево, Душинково, Козица, Мишевско и Подвръх, съобщиха от пресцентъра на общината. Проектът е финансиран от Програмата за развитие на селските райони. Целта е да се повиши..

публикувано на 22.08.24 в 16:55

Стадата с овце в гръцката област Еврос са карантинирани

Под карантина са поставени стадата с овце в гръцката област Еврос до границата с България заради зараза с шарка. Всички животни от заразените стадата биват унищожавани. Поради регистрирани случеи на заразени овце с шарка,властите поставиха под карантина стадата в област Еврос, съобщи днес заместник-аграрният министър Христос Келас, който..

публикувано на 22.08.24 в 15:51

МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян ще има хеликоптерна площадка

И Смолянската болница „Д-р Братан Шукеров“ ще изгради вертолетно летище, което да се ползва от въздушните линейки в страната. От здравното заведение настояват общината да им предостави за безвъзмездно право на строеж 1355 квадратни метра площ, които в момента са публична общинска собственост.  На сесията си в края на август съветниците..

публикувано на 22.08.24 в 15:30

Кърджалийските деца през лятото предпочитат да почиват в базата на Равда

И тази година има интерес към почивните бази, които предлагат от регионалната структура на „Ученически отдих и спорт“ към Министерството на образованието. Учениците от област Кърджали могат да избират между 22 морски и 9 планински бази. Димитър Митрев, главен специалист в „Ученически отдих и спорт съобщи за Радио Кърджали:  "Нашите деца предпочитат да..

публикувано на 20.08.24 в 17:30

СЗО: Маймунската шарка е контролируема и не е новият Covid-19

Висш представител на Световната здравна организация подчерта във вторник, че маймунската шарка (mpox), независимо дали новият или старият щам, не е новият Covid-19, тъй като властите знаят как да контролират разпространението ѝ, предаде Ройтерс. "Ние можем и трябва да се справим заедно с mpox", каза по време на брифинг за медиите в ООН Ханс Клуге,..

публикувано на 20.08.24 в 17:00

Община Ардино закупи нов автомобил за почистване на уличната мрежа

Община Ардино закупи нов автомобил за почистване на общинската пътна и улична мрежа. С него ще може да се извършва кастрене и подрязване на дървета и клони, както и почистване на крайпътни банкети.  Автомобилът е оборудван и със снегопочистващо гребло. Това позволява да се използва за зимно поддържане и снегопочистване на територията на общината...

публикувано на 20.08.24 в 16:00