Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Катастрофа затвори движението на главния път за „Маказа“

Снимката е илюстративна
Снимка: Мехмед Реджеб

 Временна организация на движението е създадена на главния път за ГКПП „Маказа“ заради пътнотранспортно произшествие след разклона за село Патица, в посока  към Кърджали.

 Сигнал за катастрофата е подаден в 13,10 часа. По първоначални данни произшествието е с три автомобила, трима са пострадали. На място са полицейски екипи и на РСПБЗН-Кърджали. Огнеборците помагат за изваждане на пострадал от автомобил. Движението се отклонява от село Черноочене през село Стремци към Кърджали и в другата посока от Кърджали през село Чилик и село Черна скала. 

Екипи на Пътна полиция регулират трафика. Започва оглед намястото на произшествието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В кв. "Гледка" канят на събор на Голяма Богородица

На Голяма Богородица, както разговорно наричат християнския празник Успение на Пресвета Богородица, който винаги се отбелзва на 15 август, в кърджалийския квартал "Гледка" ще се проведе традиционния селищен събор. Той е част от културния календар на община Кърджали и се организира от читалище "Родопски фар - 1938" с подкрепата на местната власт...

публикувано на 10.08.24 в 14:40

Танцьорите от "Тракийска младост" заминаха за участие в международен фест в Сърбия

Танцьорите от Фолклорен танцов състав "Тракийска младост" с главен художествен ръководител Георги Бояджиев при Народно читалище "Родопски фар 1938" в Кърджали заминаха за учстие в международен фестивал в Сърбия, съобщи за Радио Кърджали библиоткарят от читалището Здравка Димитрова. Те ще представят Кърджали във фестивала "Обреновац танцува" в сръбския..

публикувано на 10.08.24 в 13:47
Снимката е илюстративна

Кърджалийските ловци откриха новия сезон

Откриха новия ловен сезон с отстрел на пернат прелетен дивеч. Това съобщи Пламен Петков, секретар на "Сдружение на ловците и риболовците", Кърджали. "Откри се новият ловен сезон по закон от втората събота на месец август. Ловува се по закон на прелетен дребен дивеч - това са пъдпъдък, гургулица, гривек, гълъб, гугутка. В район Кърджали откриват..

публикувано на 10.08.24 в 13:31
Илияна Йотова

Вицепрезидентът Йотова не очаква спад на политическото напрежение

Вицепрезидентът Илияна Йотова не очаква да спадне политическото напрежение след избора на Горица Грънчарова-Кожарева за служебен премиер.  "Още повече - заявките за политическа употреба на служебните кабинети не са спирали и сигналите в това отношение до този момент също не са спирали. Надявам се новото предложение за министър-председател на страната..

публикувано на 10.08.24 в 12:43

Футболна АРДА става на 100 години

Футболен клуб АРДА има рожден ден днес и става на 100 години, съобщиха от пресслужбата на отбора. Празненствата по случай вековния юбилей на клуба ще се проведат на 6 септември. От пресслужбата припомнят и някои от по-значимите дати от столетната история на клуба: Тимът е създаден на 10 август 1924г. В периода 1945 до 1957г. се..

публикувано на 10.08.24 в 10:58

Прогнозата е за прменлива облачност и слаб дъжд, но високи температури

Слънчево време прогнозират синоптиците за съботния ден. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над Източна България и на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса в страната. В Кърджали се очаква променлива..

публикувано на 10.08.24 в 08:44

В събота откриват ловния сезон за пернат дивеч

Новият ловен сезон се открива тази събота. Сезонът започва с лов на прелетен пернат дивеч - гургулици, гугутки, яребици, пъдпъдъци, гривяк, гълъб. От тази година заради европейска директива се намалява о тстрела на гургулица - на 3 гургулици на ловец. Този лов ще бъде разрешен само в събота. Това се налага заради опазване на вида, който..

публикувано на 09.08.24 в 17:46