Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Испания и Англия ще спорят за трофея на ЕВРО 2024

Отборите на Испания и Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия. 
Финалната среща е на Олимпийския стадион в Берлин от 22 часа. 
Испания има във витрината си три купи на континента и 4-ри загубени финала, докато англичаните са финалист от последното първенство. 
Срещата ще бъде ръководена от 35-годишния французин Франсоа Льотексие.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Григор Димитров

Григор Димитров стартира в Ню Йорк срещу французин

Стана известен първият съперник на хасковлията, деветия поставен Григор Димитров на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Това ще бъде преминалият през квалификациите французин Кириан Жаке, който е 215-и в световната ранглиста. В последния кръг на пресявките в Ню Йорк 23-годишният Жаке се наложи над Юри Родионов от..

публикувано на 23.08.24 в 09:01

Лъчезар Котев се завърна в Арда

Днес договр за три години подписаха ПФК Арда и Лъчезар Котев, съобщиха от клуба.  Бившият капитан на клуба разтрогна своя договор с руския Химки и отново се завръща на "Арена Арда".  Това стана факт след среща със спортния директор Ивайло Петков, на която двете страни решиха да подпишат договор и Котев отново да играе за Арда, където до този момент има..

публикувано на 20.08.24 в 17:11
Атанас Рибарски

От ПФК Крумовград отрекоха, че ще гонят Рибарски

Ръководството на ПФК Крумовград се разграничи от публикуваните информации в медиите за евентуална треньорска рокада в отбора.  "Ние заставаме зад нашия треньор Атанас Рибарски, на когото сме гласували доверие и вярваме в неговите възможности и качества.  ПФК Крумовград работи с дългосрочен проект, а няколко загуби не могат да ни отклонят от пътя, по..

публикувано на 20.08.24 в 12:00

Григор Димитров запази деветото си място в световната ранглиста по тенис

Хасковлията Григор Димитров запази девето си място в световната ранглиста по тенис, която се обновява ежеседмично. Българинът загуби част от актива си през миналата седмица, след като отпадна още във втория кръг на турнира "Мастърс 1000" в Синсинати от унгареца Фабиан Марожан, но въпреки това с 3655 точки има преднина от над двеста пред..

публикувано на 19.08.24 в 12:36

55 деца и много радост на турнира “Милчо Чепишев”

За 21-ви път тенис турнирът в памет на Милчо Чепишев се превърна в истински празник за децата на Кърджали. Организаторите на турнира Христо Чобанов и Антония Рангелова бяха изненадани от големия брой - 55 участници, за които бяха предвидени тениски, гривнички и други подаръци от имет о на Тенис клуб "Орфей".  Празникът започна с поднасяне..

публикувано на 17.08.24 в 13:16
Емилия Стоянова, Алпай Ибрям и Маргарита Дабева завоюваха бронзови медали на Европейското първенство по канадска борба в Братислава през май тази година

Кърджалийски "силни ръце" представят страната ни на Световното по канадска борба

Младежи от спортно-туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи", които са участници в националния отбор, заминават за Кишинев, Молдова, за да участват в Световното първенство по канадска борба. Това съобщи за Радио Кърджали състезаващият се треньор Емилия Стоянова.  В спортния клуб участват 60 на сто хора с увреждания и 40 на сто здрави..

публикувано на 16.08.24 в 10:39

Тенис турнир в памет на Милчо Чепишев организират в Кърджали

Традиционен тенис турнир в памет на тенисиста Милчо Чепишев организира тенис клуб Орфей в Кърджали. Чуйте повече от треньора Христо Чобанов: "Това е традиционен турнир, който го правим, този път ще бъде за 20-и път. На името на Милчо Чепишев, бивш наш колега, който пострада при катастрофа . Предполагам, че ще има 60 деца, разпределени в..

публикувано на 13.08.24 в 15:43