Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За експертен кабинет без връзки с олигархията призова Кольо Парамов

Снимка: БГНЕС

Българската политическа система се нуждае от сериозна корелация като възможност за моделиране на процес, който да докаже, че в страната има хора, които могат да поемат ангажимент към Европа. Много е важно кой ще бъде предложен за премиер, каза за Радио Кърджали финансовият експерт Кольо Парамов. Той е категоричен, че на България е необходим експертен кабинет:

"Истината е, че ние трябва да направим експертен кабинет и лека-полека да видим цялата същност на тази политическа бъркотия с толкова много незавидни и неточни и ясни схеми, които влязоха в капана на многото приказване и в крайна сметка - нищото доказване."

Корелацията е необходима като "връзка, перспектива и като възможност за моделиране на процес, който трябва да докаже, че ние сме достатъчно европеизирани, грамотни, че имаме в страната хора, които могат да поемат ангажимент и че са досдтатъчно чисти и категорични от гледна точка на несвързаност с олигархията и на тази база гарантират утрешния ден на България за по-равноправно развитие на държавата".

По публикацията работи: Станислава Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Димитър Главчев

Главчев: Готов съм да съм следващ служебен премиер

"Имам готовност да съм кандидат за следващ служебен премиер. Няма пречки". Това заяви сегашният служебен премиер Димитър Главчев след срещата с президента Радев. Попитан дали ще остави като вътрешен министър Калин Стоянов, Главчев беше лаконичен - все още не му е връчен мандат за съставяне на служебен кабинет. "Не сме коментирали подробности. Тече си..

публикувано на 21.08.24 в 11:30

Калин Стоянов смята, че е редно да остана на поста си в създалата се ситуация

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е “редно да остане на поста” в създалата се ситуация. Той благодари на Делян Пеевски за отправената покана да бъде част от листите на оглавяваната от него формация, но заяви, че има и други покани.

публикувано на 21.08.24 в 11:27

Защитен механизъм за българските производители на яйца искаме от Европа

България настоява Европейската комисия да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца. Заради завишените доставки на яйца от Украйна, българските производители поискаха забрана на вноса. Това обаче не е възможно - информират от земеделското министерство. Процедурата за подготовка на писмено искане към Европейската комисия вече е..

публикувано на 21.08.24 в 11:17

Намерен е труп на жена в нива в Момчилград

Трупът на 54-годишна жена от Момчилград е бил намерен вчера в нива в града. По първоначални данни жената е работила на градината си и там е починала. Дежурна оперативна група от РУ – Момчилград е извършила оглед на мястото на произшествието. Няма данни за насилствена смърт. Тялото е транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в МБАЛ..

публикувано на 21.08.24 в 11:14

Откриха труп в Кърджали, двама заподозрени са задържани

Двама са задържани след убийство в Кърджали. Около 12 часа вчера в жилище в областния град е бил намерен трупът на 67-годишен кърджалиец. При направения оглед и други процесуално-следствени действия е било установено, че мъжът е убит. Тялото е транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в кърджалийската болница. В хода на предприетите..

публикувано на 21.08.24 в 11:11

Георги Георгиeв: Намираме се в конституционна и политическа криза

Областният координатор за Кърджали и Хасково на ПП "Възраждане", депутататът Георги Георгиeв заяви, че ситуацията в държавата в момента е тежка ,намираме се в конституционна и политическа криза.  Георгиев добави " Всеки едни избори променят много ситуацията в държавата. Виждате, че след последните избори не само се промени конфигурацията в Народното..

публикувано на 21.08.24 в 11:07

32 са подадените заявления за участие в обявените конкурси за директори на училища в област Кърджали

Заявленията за участие в обявените конкурси за директори на училища в област Кърджали, подадени до крайния срок, са 32. Обявените директорски позиции първоначално бяха 26, но две от училищата - тези в кирковското село Старово и чернооченското Паничково, бяха закрити. Така местата за директори останаха 24. Подадените заявления са за 14 училища, за..

публикувано на 21.08.24 в 10:42