Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е движението по пътя за Маказа след тежката катастрофа

Възстановено е движението по международния път за Гърция през Маказа в участъка между селата Садовица и Загорско след тежката катастрофа, която отне човешки живот.

45-годишна жена загина тази сутрин около 7.30 ч. след сблъсък на "Фиат" с гръцка регистрация и "БМВ" с румънска регистрация близо до село Загорско. 

По първоначални данни 27-годишна водачка на „Фиат“ загубила контрол над управлението, колата се блъснала в мантинела, преобърнала  се и била ударена странично от движещ се отзад лек автомобил „БМВ“. Загинала 45-годишна пътничка във фиата, други двама пътници на 26 г. и 49 г. били прегледани в болницата в Кърджали, съобщиха по-рано от полицията. 

Оттам уточниха, че движението е възстановено по обед. Огледът на тежкото ПТП със загинал в района на село Загорско е приключен. Образувано е досъдебно производство в РУ-Момчилград. 

По публикацията работи: Станислава Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Времето ще е слънчево, но на отделни места ще превали и прегърми

Днес атмосферата остава неустойчива. Главно в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще има условия за градушки. Над Източна България ще преобладава слънчево време, но на отделни места и там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен..

публикувано на 21.08.24 в 08:50
Три от отсечените дървета са на били на общински тротоар

Строители отсякоха четвърто дърво в кв. "Студен кладенец", общината ще проверява има ли разрешителни

Четвърто поред дърво отсякоха строители на ул. "Брацигово" в кв. "Студен кладенец". Общината ще проверява има ли строителната фирма разрешително да премахва дървета. Във вторник сутринта строители са отсекли още едно дърво на ул. "Брацигово" 4 в кв. "Студен кладенец" в Кърджали, за премахването на което не са показали разрешително от името на общината,..

публикувано на 20.08.24 в 19:16

Костадин Тотев е новият управител на ВиК – Смолян

Тотев бе представен днес пред служителите на дружеството от заместник областния управител Красимир Даскалов.  Тотев посочи, че на първо място ще се заеме с възстановяване на нормалното водоподаване за населението, тъй като са недопустими аварии като тези в Мадан, Девин, Малка Арда и Павелско. Първоначалната информация е,  че предприятието е доста..

публикувано на 20.08.24 в 18:00

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС

Без решения завърши заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС. На срещата в лятната резиденция на Ахмед Доган в парка "Росенец" е обсъдено, че служебният кабинет, който предстои да бъде съставен, трябва да е без зависимости. От ДПС заявиха, че подкрепят президентската институция като важна и легитимна. Не е ясно дали на заседанието днес е..

публикувано на 20.08.24 в 17:30
Делян Пеевски

Пеевски: Заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС е нелегитимно

В парламента съпредседател на ДПС Делян Пеевски заяви, че заседанието на Централното оперативно бюро на партията в "Росенец" е нелегитимно, тъй като няма да се събере необходимият кворум. Той нападна остро почетния председател Ахмед Доган: "В мига, в който почетният председател и сегашният друг председател на ДПС се опитаха да откраднат марката на..

публикувано на 20.08.24 в 15:40

Дългочаканият хлад е факт! Три дни ще превалява, градусите ще спаднат

През нощта над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, купесто-дъждовна. На много места в Централна и Южна България ще има краткотрайни валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В сряда атмосферата остава неустойчива – над западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна..

публикувано на 20.08.24 в 15:03
Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров: България се нуждае повече от всякога от редовно правителство

България се нуждае повече от всякога от редовно правителство - каза преди заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС председателят на партията Джевдет Чакъров. Заседанието трябва да започне в този час, но пристигналите в "Росенец", лятното имение на Ахмед Доган, членове на бюрото са по-малко от 16 и не могат да осигурят кворум. "Естествено,..

публикувано на 20.08.24 в 14:03