Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна "Плувно лято 2024" в Момчилград

Снимка: Община Момчилград

За поредна година децата на община Момчилград ще се обучават да плуват. Инициативата е безплатна. Близо 110 деца на възраст от 6 до 12 години ще се включат в курса, който се организира от Община Момчилград, Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Центъра за обществена подкрепа. Това съобщи Мехмед Мехмед от Общинска администрация.

"Всяко дете, всяко от тях ще тренира, ще се учи на плуване три пъти седмично в определен, от Община Момчилград, график, който е публикуван на сайта на общината. Това ще продължи около един месец и се надяваме на 16 август, когато е закриването на плувното лято да имаме съвсем нови плувци", каза още Мехмед Мехмед и допълни, че тренировките ще се провеждат в комплекс "Басейна" в Момчилград.

Децата ще бъдат тренирани от лицензирания инструктор Янчо Станков. Осигурено е и медицинско лице, което ще присъства на всяка една тренировка.

Едновременно с тренировките по плуване е предвиден и курс по колоездене, който започва на 16 юли. Подробности може да научите в звуковия файл.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Димитър Главчев

Главчев: Готов съм да съм следващ служебен премиер

"Имам готовност да съм кандидат за следващ служебен премиер. Няма пречки". Това заяви сегашният служебен премиер Димитър Главчев след срещата с президента Радев. Попитан дали ще остави като вътрешен министър Калин Стоянов, Главчев беше лаконичен - все още не му е връчен мандат за съставяне на служебен кабинет. "Не сме коментирали подробности. Тече си..

публикувано на 21.08.24 в 11:30

Калин Стоянов смята, че е редно да остана на поста си в създалата се ситуация

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че е “редно да остане на поста” в създалата се ситуация. Той благодари на Делян Пеевски за отправената покана да бъде част от листите на оглавяваната от него формация, но заяви, че има и други покани.

публикувано на 21.08.24 в 11:27

Защитен механизъм за българските производители на яйца искаме от Европа

България настоява Европейската комисия да задейства защитен механизъм за българските производители на яйца. Заради завишените доставки на яйца от Украйна, българските производители поискаха забрана на вноса. Това обаче не е възможно - информират от земеделското министерство. Процедурата за подготовка на писмено искане към Европейската комисия вече е..

публикувано на 21.08.24 в 11:17

Намерен е труп на жена в нива в Момчилград

Трупът на 54-годишна жена от Момчилград е бил намерен вчера в нива в града. По първоначални данни жената е работила на градината си и там е починала. Дежурна оперативна група от РУ – Момчилград е извършила оглед на мястото на произшествието. Няма данни за насилствена смърт. Тялото е транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в МБАЛ..

публикувано на 21.08.24 в 11:14

Откриха труп в Кърджали, двама заподозрени са задържани

Двама са задържани след убийство в Кърджали. Около 12 часа вчера в жилище в областния град е бил намерен трупът на 67-годишен кърджалиец. При направения оглед и други процесуално-следствени действия е било установено, че мъжът е убит. Тялото е транспортирано за аутопсия в Отделението по съдебна медицина в кърджалийската болница. В хода на предприетите..

публикувано на 21.08.24 в 11:11

Георги Георгиeв: Намираме се в конституционна и политическа криза

Областният координатор за Кърджали и Хасково на ПП "Възраждане", депутататът Георги Георгиeв заяви, че ситуацията в държавата в момента е тежка ,намираме се в конституционна и политическа криза.  Георгиев добави " Всеки едни избори променят много ситуацията в държавата. Виждате, че след последните избори не само се промени конфигурацията в Народното..

публикувано на 21.08.24 в 11:07

32 са подадените заявления за участие в обявените конкурси за директори на училища в област Кърджали

Заявленията за участие в обявените конкурси за директори на училища в област Кърджали, подадени до крайния срок, са 32. Обявените директорски позиции първоначално бяха 26, но две от училищата - тези в кирковското село Старово и чернооченското Паничково, бяха закрити. Така местата за директори останаха 24. Подадените заявления са за 14 училища, за..

публикувано на 21.08.24 в 10:42