Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социални работници протестират за заплати днес

Социалните работници в Ново село са без летни отпуски, за да обработят молбите за отопление.
Снимка: Светла Бондова

Работници и служители от Агенцията за социално подпомагане излизат на протестен митинг пред сградата на Министерството на труда и социалната политика в 12 часа. Организатор е Синдикатът на административните служители „Подкрепа“ за незабавно увеличение на заплатите. Председателят на Синдиката Кремена Атанасова припомни, че по време на последното редовно правителство възнагражденията на социалните работници бяха повишени с 200 лева на човек, а искането беше за 30 процента ръст:
Искането на работещите е за незабавно увеличение на заплатите, каза за БНР председателят на синдиката Кремена Атанасова.
Към момента в системата се назначават хора с 1050 лева брутна заплата, което е около 850 лева чисто. Няма как работещите там да са удовлетворени от възнагражденията си", посочи Атанасова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 30 населени места в област Кърджали са на воден режим

От седемте общини на област Кърджали, единствено в община Крумовград няма проблем с водоснабдяването. Над 30 населени места в областта са на воден режим. Става въпрос за малки населени места, каза в ефира на Радио Кърджали областният управител Никола Чанев. Най-сериозно е положението в две села на община Кърджали, като на практика тези две села нямат..

публикувано на 23.08.24 в 12:02

Задържаха близо 23 хиляди килограма прах за пране на "Капитан Андреево"

Митническите служители на МП "Капитан Андреево" задържаха „маркови“ 17 228 текстилни изделия и парфюми, както и 22 870 кг "марков" прах за пране при митнически проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция.  При един от случаите на 17.08.2024 г.  митническите служители извършват щателна проверка на товарен автомобил, с чужда..

публикувано на 23.08.24 в 11:24

Обнародван е указът, с който президентът определя Главчев за служебен премиер

В „Държавен вестник“ е публикуван указът, с който президентът Румен Радев определя Димитър Главчев за служебен премиер. В четвъртък Радев връчи мандат за ново служебно правителство. И обяви, че при успешно съставяне на служебен кабинет, поредните предсрочни избори ще са на 27-и октомври. В указа на президента е посочено, че Димитър Главчев..

публикувано на 23.08.24 в 10:57

Трима са задържани с наркотици при специализирана операция в Кърджали и Кирково

 Около 20 часа снощи в областния град полицейски служители спрели за проверка 34-годишен, който изхвърлил найлоново пликче с бяло прахообразно вещество. При направен наркополеви тест веществото реагирало на кокаин.  Малко след 13 часа в село Бенковски полицаи от РУ – Кирково при проверка на 16-годишен открили два флакона с кафеникава течност, която при..

публикувано на 23.08.24 в 10:49

41 ученици се явиха на втората поправителна матура

В област Кърджали 41 ученици се явиха на втората поправителна матура, която е по предмет по избор и се провежда днес. Допуснати до изпита са били 50, каза в Сутрешния блок на Радио Кърджали началникът на Регионалното управление по образованието  Ангелина Костова. Държавен зрелостен изпит се провежда в три от 7-те общини на областта - Кърджали, Крумовград..

публикувано на 23.08.24 в 10:37

Любители на кулинарията мерят сили в Кобиляне

Любители на кулинарното изкуство ще се състезават в приготвянето на готвени ястия, тестени изделия и сладкиши в поредното издание на пътуващият фестивал на храната и изкуствата "Вкус фест". Поредната спирка на събитието тази година е в село Кобиляне. Проявата е част от културния календар на община Кърджали. Организатор е екипът на народно читалище..

публикувано на 23.08.24 в 10:01

Момчилградската фолклорна група "Зейбеклер" с участие в Комотини

Изпълняващата  традиционен балкански фолклор  група от  Момчилград   "Зейбеклер" гостува в радио "Чинар ФМ"  в гръцкия град Комотини .  Най-старият солист и музикант на групата, 78 годишният Мюмюн Чауш, свири на гайда.  Бяха представени и танцови изпълнения. Всеки от фолклористите сподели лични истории и опит в специални интервюта, които предадоха духа и..

публикувано на 23.08.24 в 09:56