Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна

Обстановката с пожара в Свиленградско е овладяна. От Областната администрация в Хасково обявиха, че огнената стихия, която изпепели над 110 000 дка, е локализирана. Двете направления на пламъците са ограничени с просеки. Огнеборците смятат, че днес няма да има нужда да се използват хеликоптери. 
На терен остават все пак около 70 огнеборци с 20 автомобила. 
Днес общинските съветници в Свиленград заседават извънредно. Една е точка, записана в дневния ред, и тя е да се отделят 20 000 лв за закупуване на храна за животните, които вече не могат да бъдат изведени на паша. Най-много фермери са пострадали в село Равна гора, защото там пламъците преминаха през селото и след тях не остана нищо. Освен това стихията унищожи кравеферма с 40 животни, които  останаха живи, защото не са били вътре в обора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Делян Пеевски

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски има банкова сметка с над три милиона лева

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски има банкова сметка с над три милиона лева, става ясно от декларацията му за имуществено състояние, подадена пред Антикорупционната комисия . Освен сметката с над три милиона лева, Делян Пеевски има също сметки в евро и долари и ползва няколко недвижими имоти в столицата с договор за наем. Депутатът..

публикувано на 23.08.24 в 19:15

Съдът задържа обвиняем за умишлено убийство в Кърджали

Днес, 23 август 2024 г., Окръжен съд – Кърджали взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия К.И., на 27 години, от гр. Кърджали, на когото е предявено обвинение за извършено престъпление по чл.115 от НК за това, че в периода от 16.08.2024г. до 19.08.2024 г. умишлено умъртвил Н.М., на 67 години, от гр. Кърджали...

публикувано на 23.08.24 в 19:10

Катастрофа на разклона за Балабаново

Пътнотранспортно произшествие е станало на републикански път I-5, на разклона на село Балабаново, в посока Кърджали. На място са пристигнали екипи на полицията и пожарната видя репортер на Радио Кърджали. Платното не е затворено за движение.

публикувано на 23.08.24 в 18:12

До 26-и август неработещите зрелостници трябва да платят здравната си вноска за юли

До 26 август Всички, които са завършили средното си образование тази година и са се дипломирали, но не са започнали работа веднага, трябва да преведат здравноосигурителната си вноска за юли, съобщават от Националната агенция за приходите (НАП) . Документът се подава до 25-о число на месеца, следващ месеца, през който е възникнало задължението..

публикувано на 23.08.24 в 15:43

С богата празнична програма отбелязват Денят на Хасково

На 8 септември, Рождество на Пресвета Богородица, е Дентя на Хасково. Заместник-кметът на Общината Мария Вълчева представи днес празничната програма.  Звезди на българската популярна музика, гост-музиканти от чужбина, Пиано бар под звездите, автокино с хитови български ленти, ретро-парад на автомобили, множество културни, спортни и детски прояви..

публикувано на 23.08.24 в 14:36

Над 30 населени места в област Кърджали са на воден режим

От седемте общини на област Кърджали, единствено в община Крумовград няма проблем с водоснабдяването. Над 30 населени места в областта са на воден режим. Става въпрос за малки населени места, каза в ефира на Радио Кърджали областният управител Никола Чанев. Най-сериозно е положението в две села на община Кърджали, като на практика тези две села нямат..

публикувано на 23.08.24 в 12:02

Задържаха близо 23 хиляди килограма прах за пране на "Капитан Андреево"

Митническите служители на МП "Капитан Андреево" задържаха „маркови“ 17 228 текстилни изделия и парфюми, както и 22 870 кг "марков" прах за пране при митнически проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция.  При един от случаите на 17.08.2024 г.  митническите служители извършват щателна проверка на товарен автомобил, с чужда..

публикувано на 23.08.24 в 11:24