Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 600 бутилки вода бяха раздадени безплатно в Кърджали

Снимка: Общинско радио Кърджали

Във връзка с високите температури Община Кърджали раздаде днес над 600 половинлитрови бутилки с вода в три пункта в центъра на града, информира Общинско радио-Кърджали.
От отдел Отбранително-мобилизационна подготовка в общинската администрация съветват да се поемат достатъчно течности, с цел да се избегне обезводняване на организма, да се избягват обедните часове за извършване на дейности на открито, особено от страдащи от сърдечносъдови и мозъчни заболявания, както и от възрастни хора; за предпазване от топлинни и слънчеви удари да се носят шапки,слънчеви очила, светли и леки дрехи.
Приемът на плодове и зеленчуци възстановява по-бързо изгубените от топлината течности, предпочитат се леки храни без мазнини.
Употребата на алкохол (концентрат) може да ускори настъпването на топлинен удар и да предизвика сърдечни проблеми.
Да се избягват продължителното излагане на слънце и слънчеви бани, както напрегнати физически дейности на открито, съветват още от община Кърджали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

ЦИК със "соломоновско" решение за приема на документи

С 8 гласа "за" и 3 "против" членовете на Централната избирателна комисия решиха да започне приемането на заявленията и документите на политическите формации за участие в предстоящия парламентарен вот. ЦИК също така реши да има еднакъв час за двете заявления, ако има такива, и няма да се поставя пореден номер. Ще работят и два екипа по приемането на..

публикувано на 02.09.24 в 16:08
Снимката е илюстративна

Три катастрофи с пострадали на пътя Кричим - Девин през уикенда

Три пътнотранспортни произшествия с трима пострадали са станали през почивните дни в област Смолян на един и същи път, съобщават от Регионалния пресцентър на МВР.  С контузия на гръдния кош и фрактура на две ребра е 51-годишен мотоциклетист след като шофирал с несъобразена с релефа на местността скорост и при завой се ударил в мантинелата на пътя..

публикувано на 02.09.24 в 16:00

Близо 1,4 млрд. лв. от данъците за миналата година са платени през ПОС терминали

Близо 1,4 млрд. лв. са платени през виртуалния и физическите ПОС терминали на Националната агенция по приходите (НАП) от началото на август миналата година до края на юли 2024 г. Над 24,7 млн. лв. от тях са внесени от физически и юридически лица в област Хасково, съобщават от местния офис на приходната агенция.  За същия период, чрез устройствата в..

публикувано на 02.09.24 в 15:40

Ерол Мюмюн: Решението за изключването ни е нелегитимно

Решенията за сваляне на политическо доверие, взети на заседание на Общинския съвет на ДПС-Кърджали, са нелегитимни, защото противоречат на Устава на партията, заяви кметът на Кърджали Ерол Мюмюн. Областният председател на ДПС в Кърджали Ресми Мурад съобщи тази нощ, че е снето доверието от 7 представители на местните власти, начело с..

публикувано на 02.09.24 в 14:32

Търсят се лекари и учители

Свободни места за назначаване на учители по физика, химия и биология, също по изобразително изкуство, както и на деца с езиково-говорни нарушения, а също и ресурсен учител и преподавател по музика в детска градина обявиха от Бюрото по труда в Кърджали за тази седмица. Незаети щатове са посочени още за 13 лекари, медицинска сестра, магистър-фармацевт,..

публикувано на 02.09.24 в 12:26

Три катастрофи през уикенда в област Кърджали

Три катастрофи са станали през почивните дни в област Кърджали. При едната от тях са пострадали трима души. Единият инцидент е станал на пътя между момчилградските села Нановица и Равен, където шофьор, управляващ автомобила с несоъбразена скорост, изгубил контрол и се блъснал в дърво. При катастрофата леко са пострадали водача и двама..

публикувано на 02.09.24 в 11:40
Представители на двете ДПс-та пред сградата на ЦИК

ЦИК заседава извънредно заради двете ДПС-та

Централната избирателна комисия (ЦИК) свиква извънредно заседание, на което да бъде взето решение как да процедира със създалата се ситуация с двете крила на ДПС.. Заседанието ще започне в 10:30 и преди да завърши, няма да има прием на документи. Застъпниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и кръга около Делян Пеевски, обявили се за Ново..

публикувано на 02.09.24 в 10:53