Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Край Харманли пламна пожар близо до бензиностанция

Голям пожар на метри от бензиностанция в Харманли. На място са много екипи на пожарната и полицията.

Има опасност от взрив. В района има цистерни с гориво.

Бeнзиностанцията е по пътя за Любимец, съобщи Радио Стара Загора.

От Областното Пътно управление съобщават, че временно и в двете посоки е затворен пътя от Харманли към Любимец. Шофьорите да използват за обходен маршрут магистрала "Марица" – Харманли – Любимец.

Земеделци помагат с техника за просеки. Ситуацията е критична.

Заради пожара временно е затворен участъкът от гр. Харманли-гр Маджарово, по lll- 808 и lll- 8081 поради пожар и силно задимяване. 

Обходен маршрут: Харманли - Любимец - през магистрала Марица, от Любимец посока Ивайловград, lll- 597,разклон Малки воден- Маджарово и обратно. 

Втори обход: Маджарово - Силен - Долно Ботево - Стамболово - Хасково - Харманли

Още един пожар ангажира огнеборците в района на село Крепост между Хасково и Димитровград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ерол Мюмюн: Решението за изключването ни е нелегитимно

Решенията за сваляне на политическо доверие, взети на заседание на общинския съвет на ДПС-Кърджали, са нелегитимни, защото противоречат на Устава на партията, заяви кметът на Кърджали Ерол Мюмюн. По думите му и декларациите, приети от Областния съвет на "Движението за права и свободи", чрез които беше обявено свалянето на доверие от народни..

публикувано на 02.09.24 в 14:32

Търсят се лекари и учители

Свободни места за назначаване на учители по физика, химия и биология, също по изобразително изкуство, както и на деца с езиково-говорни нарушения, а също и ресурсен учител и преподавател по музика в детска градина обявиха от Бюрото по труда в Кърджали за тази седмица. Незаети щатове са посочени още за 13 лекари, медицинска сестра, магистър-фармацевт,..

публикувано на 02.09.24 в 12:26

Три катастрофи през уикенда в област Кърджали

Три катастрофи са станали през почивните дни в област Кърджали. При едната от тях са пострадали трима души. Единият инцидент е станал на пътя между момчилградските села Нановица и Равен, където шофьор, управляващ автомобила с несоъбразена скорост, изгубил контрол и се блъснал в дърво. При катастрофата леко са пострадали водача и двама..

публикувано на 02.09.24 в 11:40
Представители на двете ДПс-та пред сградата на ЦИК

ЦИК заседава извънредно заради двете ДПС-та

Централната избирателна комисия (ЦИК) свиква извънредно заседание, на което да бъде взето решение как да процедира със създалата се ситуация с двете крила на ДПС.. Заседанието ще започне в 10:30 и преди да завърши, няма да има прием на документи. Застъпниците на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и кръга около Делян Пеевски, обявили се за Ново..

публикувано на 02.09.24 в 10:53

Телефонно обаждане от НЗОК ще получават пациентите, на които се отпускат лекарства за хронични болести

От днес Здравната каса трябва да известява със съобщение по телефона или "Вайбър" за пациентите, на които се отпускат скъпи лекарства за хронични или редки болести и за помощни средства и медицински изделия.  Хората ще получават и известие за движението на документите и техния срок.  В офисите на "Информационно обслужване", в районна..

публикувано на 02.09.24 в 08:39
Народният представител Валентин Тончев с привърженици на Ахмед Доган пред сградата на ЦИК в София - 2 септември 2024

Двете ДПС-та са в напрегнато очакване пред всички врати на ЦИК

Напрегнато е очакването пред вратите на Народното събрание, водещи към мястото, на което членове на ЦИК ще приемат документи на партиите, искащи да се регистрират за участие в поредните предсрочни парламентарни избори. Двете крила на привърженици - едните, подкрепящи почетният председател Ахмед Доган, и другите - председателя Делян Пеевски, отрано са..

публикувано на 02.09.24 в 08:31

ЦИК регистрира партиите и коалициите за предстоящия вот

От днес Централната избирателна комисия започва да приема документите за регистрация на партиите и коалициите за участие в изборите за народни представители на 27-и октомври. Приемът им ще бъде всеки работен ден от 9.30 до 17 часа, като крайният срок е 11-и септември. Тогава ще стане ясно и кои са политическите формации, които се включват в надпреварата..

публикувано на 02.09.24 в 08:17