Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелиери и ресторантьори от Кърджали в стачна готовност

Хотелиери и ресторантьори се готвят за стачни действия заради ръста на цените на тока за бизнеса през последния месец. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация вече алармираха в писмо до министъра на туризма.

Кадир Мустафов, председател на местната структура на Българската асоциация на заведенията в Кърджали:

„Цените на тока надминаха нивата, които бяха по време на кризата през 2020-2022 година. Очакванията ни са Комисията по енергетика към НС, да се събере и да глaсува компенсация за суми, които надвишават 200 лева на мегаватчас.“

Мирослав Шопов, собственик на известен ресторант в Кърджали, каза, че са готови да подкрепят протестните действия.

„Винаги съм готов за стачка, защото има много неща, които могат да се подобрят, но не се случват. Напротив, боксуваме. Всяка година имахме ръст близо 10 процента, тази година нямаме.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Земетресение разтърси Турция

Земетресение с магнитуд 5 по Рихтер разтърси турския окръг Пазарджик в област Кахраманмараш. Трусът е накарал жителите на Газиантеп, Адана и Османие да напуснат къщите и работните си места.  Екипи на аварийната служба АФАД правят огледи, до момента няма сигнали за пострадали хора, съобщава ТРТ Хабер.   През февруари 2023 година Южна Турция беше..

публикувано на 07.09.24 в 11:42

До часове: Двете коалиции на ДПС трябва да представят документи, че партията не е в състава им

Изтича срокът, в който "Движение за права и свободи - Ново начало" и "Демокрация, права и свободи - ДПС" трябва да представят в ЦИК документи, които да показват, че партията ДПС не е част от състава им. Съгласно изискванията на Изборния кодекс, една партия може да участва в изборите само в една коалиция. В понеделник, когато започна подаването на..

публикувано на 07.09.24 в 09:50

В Маджарово отбелязват Международния ден на лешояда

С наблюдения на птици, концерти, изложба, филми и игри в източнородопския град Маджарово отбелязват в три поредни дни Международния ден на лешояда, съобщиха организаторите от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Източните Родопи е регионът у нас, в който е най-голямата популация на защитените от закона пернати. Фестивалът започна снощи с..

публикувано на 07.09.24 в 08:52

Кипърските граждани може да започнат да гласуват при навършване на 17 години

Кипърските граждани ще започнат да гласуват при навършване на 17 години, вместо на 18 както е сега. Намаляването на възрастта за получаване на избирателни права е част от подготвения от правителството пакет от 13 законопроекта за модернизация на държавата. От днес те са поставени на обществено обсъждане, което ще продължи един месец, до 7 октомври,..

публикувано на 07.09.24 в 07:46

Времето: Облачно, възможно е да превали

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, а на места в източната част на Дунавската равнина видимостта временно ще е намалена. Около и след обяд в Южна България и в североизточните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици, които до полунощ ще спират. Над останалите райони..

публикувано на 07.09.24 в 07:33

Пет села в област Кърджали са с воден режим

Близо 1230 души в общо пет населените места в област Кърджали живеят с режим на водата. Има проблем с маловодието и в нашата област, както и в цялата страна, а много от язовирите са пресъхнали. Това каза пред Радио Кърджали заместник-областният управител Кадир Муарем. Той посочи и какви мерки са предприети за преодоляване на проблема. Данните са..

публикувано на 06.09.24 в 18:03
Снимката е илюстративна

Д-р Николай Бояджиев: Съединението е сред най-важните събития в новата ни история

Съединението е една от най-важните дати в новата българска история. Това каза в ефира на Радио Кърджали д-р Николай Бояджиев от Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян. „На 6 септември 1885 година става Съединението на Княжество България и Източна Румелия, като по този начин е отстранена една от големите несправедливости на..

публикувано на 06.09.24 в 17:09