Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота откриват ловния сезон за пернат дивеч


Новият ловен сезон се открива тази събота. Сезонът започва с лов на прелетен пернат дивеч - гургулици, гугутки, яребици, пъдпъдъци, гривяк, гълъб. От тази година заради европейска директива се намалява отстрела на гургулица - на 3 гургулици на ловец. Този лов ще бъде разрешен само в събота. Това се налага заради опазване на вида, който все още е разпространен на Балканския и Апенинския полуостров, но не и в Западна Европа. Ловът на пернат дивеч е свързан с много емоция, с много стрелба, с работа с кучето, много емоционален, много красив, казва секретарят на Съюза на ловците и риболовците в Кърджали Пламен Петков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Преглеждат за сънна апнея в Кърджали

Жителите на Кърджали  имат възможността да се прегледат за Сънна апнея от 28 октомври до 1 ноември.  Седмица на отворените врати  ще се проведе в рамките на седмицата в Отделението по пневмология и фтизиатрия на МБАЛ„  Д-р Атанас Дафовски" Кърджали на 6 етаж. През цялата седмица всеки ден,  от 11 до 13 часа,  на всички желаещи ще се извърши безплатен..

публикувано на 24.10.24 в 15:20

Разширяват Синята зона в Смолян

Община Смолян съобщава за  разширение на зоните за платено паркиране. Всички зони са обозначени с пътни знаци и маркировка . През първата седмица общинските служители ще предупреждават и информират гражданите, като ще се поставят и предупредителни стикери. Молим за разбиране и толерантност, призовават от общината. Зоните за платено паркиране на..

публикувано на 24.10.24 в 14:55

Три сигнала за престъпления срещу политическите права на гражданите в Кърджалийско

Към 14 часа в рамките на специализираната операция на територията на ОД на МВР-Кърджали са подадени три сигнала, свързани с престъпления срещу политическите права на гражданите. Извършват се проверки по случаите. В хода на операцията са проверени 34 обекта – заложни къщи, хранителни магазини, валутни бюра, пунктове за цветни метали, игрални зали ,..

публикувано на 24.10.24 в 14:42

Четири жалби в РИК-Смолян досега

В РИК Смолян до момента са постъпили 4 жалби , едната от които за отказ на Комисията да регистрира кандидат за народен представител, съобщава председателят Таня Светлинова. "Едната беше свързана с отказ от наша страна за регистрация на кандидатска листа, тъй като имаше входиране на документи след изтичане на крайния срок. Беше подадена жалба и..

публикувано на 24.10.24 в 14:22

РИК: Продължават усилено замените на членове на секционни комисии

Продължават заменките на членове на секционни избирателни комисии, като бройката е голяма. Всеки ден има нови предложения от политическите партии, каза председателят на РИК в Кърджали - Беркант Барзат. "Последните два дни замените текат усърдно и  дежурните, които са в Районната избирателна комисия, приемат предложения за замени и естествено , те..

публикувано на 24.10.24 в 14:06

Бум на деца в крумовградското село Подрумче

Община Крумовград приключи строежа на нова целодневна детска градина в село Подрумче, която замени предишната полудневна. Това е едно от селата с най-много жители, каза зам.-кметът по строителството Асен Хаджиев. В ДГ "Щастливо детство" в момента се грижат за 27 деца. Повече за новата сграда и инвестиционните проекти на общината, нека чуем..

публикувано на 24.10.24 в 13:21

Безплатни прегледи в Кърджали по линия на здравното министерство

РЗИ в Кърджали сключи договори с лечебни заведения за извънболнична помощ в област Кърджали за безплатни прегледи, финансирани от Министерство на здравеопазването по Националната програма за превенция на хронични незаразни  болести 2021-2025 година.  Прегледите се извършват с цел ранно откриване на най-често срещаните хронични незаразни..

публикувано на 24.10.24 в 12:56