Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кърджалийски "силни ръце" представят страната ни на Световното по канадска борба

Емилия Стоянова, Алпай Ибрям и Маргарита Дабева завоюваха бронзови медали на Европейското първенство по канадска борба в Братислава през май тази година
Снимка: Личен архив

Младежи от спортно-туристически клуб за хора със сензорни увреждания "Родопи", които са участници в националния отбор, заминават за Кишинев, Молдова, за да участват в Световното първенство по канадска борба. Това съобщи за Радио Кърджали състезаващият се треньор Емилия Стоянова. В спортния клуб участват 60 на сто хора с увреждания и 40 на сто здрави състезатели, припомни тя.

Миневер Ханджи и Кирил Комитов ще са кърджалийските представители, които са в националния ни отбор при младежите. Емилия Стоянова каза, че поне от два месеца младежите са в двуразови тренировки и се подготвят за Световното първенство. „Надявам се децата да се включат в медали. Особено Кирил полага неистови усилия“, коментира треньорът.

От хората с увреждания за големия форум заминават „Алпай Ибрям, увреждане на долни крайници, Маргарита Дабева и Росен Седевчев с увредено зрение“, поясни Стоянова и допълни, че самата тя този път ще пропусне състезанието поради здравословни и лични причини.

Кърджалийските състезатели от години вече участват в националния ни отбор по канадска борба и носят медали.

Световното първенство в Кишинев ще се проведе в рамките на десет дни. Първо сили ще премерят младежите, след това ветераните, после са хората с увреждания и в края са двубоите на здравите мъже и жени, съобщи Емилия Стоянова.

„На базата на субсидията от общината пътуваме. Спечелен проект имам към Министерството на спорта за развитието на спорта с клубове. С такива финанси разполагаме. Нямаме дарения, но се справяме“, каза треньорът по канадска борба в Кърджали Емилия Стоянова.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Офроуд надпревара ще се проведе в Кърджали и Джебел

Офроуд състезание ще се проведе в Кърджали и Джебел от 27 до 29 септември.  Състезанието е втори кръг за Grand Prix на Българската федерация по авто-мото и офроуд туризъм, съобщава БТА. В него освен български екипажи, се очаква да се включат и състезатели от Гърция и Турция.  Екстремната надпревара ще бъде в 4 категории -  „трофи“, „стандарт“,..

публикувано на 11.09.24 в 11:49

АРДА U17 разгроми като гост Марица Пловдив U17

Отборът на АРДА U17 започна по отличен начин първенството в Зоналната група на Пловдив, побеждавайки като гост с 6:1 опитния състав на Марица Пловдив. Тимът на домакините за втора поредна година участва в първенството на U17, като миналия сезон натрупа опит при родените 2007г. и успя да победи нашия състав през изминалия сезон с 1-0.  Този път изненади..

публикувано на 11.09.24 в 09:13
Победителите в турнира

Над 60 състезатели от България и Гърция мериха сили в турнир по тенис на маса в Момчилград

27 отбора от България и Гърция участваха на международния турнир по тенис на маса за деца в Момчилград. Спортното събитие носи името на европейския шампион по тенис на маса и почетен гражданин на общината Даниела Гергелчева и се провежда ежегодно под патронажа на Община Момчилград. Финансирането се осигурява от Министерството на младежта и спорта по..

публикувано на 10.09.24 в 14:58

Григор Димитров запази мястото си в челната десетка на световна ранглиста

Най-успешният български тенисист Григор Димитров запази мястото си в челната десетка на публикуваната днес световна ранглиста, където се завърна на 1 април този година. Димитров отстъпи едно място и е десети с актив от 3965 точки, благодарение на четвъртфинала на US Open. Тази седмица той ще бъде в България и ще се готви за демонстративния..

публикувано на 09.09.24 в 10:51

Футболният клуб Арда отбелязва 100-годишнина

Футболен клуб Арда-Кърджали чества 100-годишнината от основаването си.   По този повод от футболния клуб организират празненства. След 17:30 на АРЕНА АРДА феновете ще могат да се снимат или да вземат автограф от всички футболисти, които са допринесли за успехите на любимия отбор.  Могат да видят на живо всички играчи, които спечелиха баража..

публикувано на 06.09.24 в 11:59
Приложно колоездене Хасково 2023

Записват за състезание по приложно колоездене в Хасково

Традиционното състезание по приложно колоездене ще се проведе в Хасково по повод празника на града. Това съобщи Деян Александров, Старши експерт „Спортни дейности“ в Община Хасково. То ще се осъществи в рамките на спортния календар по случай Денят на Хасково, който се отбелязва на 8 септември. Желаещите да се включат, могат да направят това утре, 5..

публикувано на 04.09.24 в 18:00

Дамян Петков е победителят в Хасково скейт 2024

В Хасково се проведе първото издание на състезание по скейтборд - Хасково скейт 2024. Победител е 11-годишният Дамян Петков. Това съобщиха от Община Хасково, която организира спортния форум по повод предстоящия празник на Хасково- 8 септември. Представянето на любителите на екстремния спорт оценяваше жури от Българската федерация по скейтборд...

публикувано на 04.09.24 в 17:15