Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявяват състава на новото служебно правителство

Горица Грънчарова–Кожарева
Снимка: БГНЕС

Имената на новите служебни министри ще бъдат обявени до броени часове. 

Горица Грънчарова- Кожарева ще върне днес на президента Румен Радев папката с предложените от нея 19 кандидати за постовете в изпълнителната власт.

След това държавният глава трябва да издаде указ за назначаването на служебното правителство и да насрочи предсрочния парламентарен вот за 20 октомври. 

Това ще са седмите избори от 2021 година насам, а Кожарева ще е начело на шестото служебно правителство за този период.


По публикацията работи: Гинка Динчева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Новата учебна година бе открита във филиал „Любен Каравелов“ на Пловдивския университет

С тържествена церемония във филиала на Пловдивския университет в Кърджали – „Любен Каравелов“, бе дадено началото на новата академична година.  По традиция прозвучаха химните на България, ЕС и на филиал „Любен Каравелов”. Директорът на филиала доц. д-р Елисавета Семерджиева поздрави присъстващите и пожела на студентите успешна учебна година.  За БТА..

публикувано на 12.09.24 в 09:47

Започва имунизационната кампания срещу Covid-19

Започва имунизационната кампания срещу Covid-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025 г., съобщиха от здравното министерство. Приложението на новите ваксини ще бъде безплатно и започна от днес в цялата страна в кабинетите на Регионалните здравни инспекции и общопрактикуващите лекари. От доставените количества, 80 640 дози са предназначени за..

публикувано на 11.09.24 в 16:41

Румен Радев: Извън Европейският Съюз, Турция е най-големият търговско-икономически партньор на България

Президентът Румен Радев, каза, че Турция е най-големият търговско-икономически партньор на страната ни извън Европейския съюз.  Началото на проекта днес е свидетелство за възходящата тенденция в развитието на двустранните отношенията между България и Турция, която е най-големият търговско-икономически партньор на страната ни извън Европейския съюз...

публикувано на 11.09.24 в 13:27

Навършват се 23 години от атентатите на 11 септември 2001

Днес се навършват 23 години от смъртоносните атаки на 11 септември 2001 г. срещу Световния търговски център в Ню Йорк и Пентагона. При атаките от 11 септември 2001 година терористичната мрежа "Ал Кайда", оглавявана от саудитеца Осама бин Ладен, похитители превзеха едновременно 4 граждански самолета. Два от тях удариха кулите близнаци на Световния..

публикувано на 11.09.24 в 08:50
класна стая

95 първокласници в община Момчилград ще получат безплатни ученически пособия

Безплатни ученически пособия от първа необходимост ще получат в първия учебен ден първокласниците в община Момчилград. Те са 95 и за всеки един от тях общинската управа е осигурила комплект, който включва скицник, тетрадки, гланцово блокче, цветни моливи, флумастери, химикал, пластилин, химикали, ножица, молив, гума. Във всеки комплект има послание от..

публикувано на 10.09.24 в 15:05

Забавеното влизане в Еврозоната е най-големият ни проблем според Кольо Парамов

Най-големият ни проблем е, че забавихме влизането в Еврозоната с 10 -15 години.  Това каза в коментар за Радио Кърджали финансовият експерт и бивш ревизор на Българската народна банка Кольо Парамов: "Липсата на възможност ние да влезем в Еврозоната ни докарва в един допълнителен, тежък ресурсен план, който не се знае по какъв начин, каква връзка и..

публикувано на 10.09.24 в 11:40

Резултатите от матурите в професионалните училища са значително по-ниски от тези в профилираните

Абитуриентите от професионалните училища продължават да се представят доста по-зле на матурата по български език и литература в сравнение със своите връстници от останалите гимназии. Това показва анализ на Института за пазарна икономика въпреки че за втора поредна година разликата в успеха е намаляла. Макар и само с 5 стотни, разликата..

публикувано на 08.09.24 в 17:06