Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папазов: Доган да напусне имотите в "Росенец" и "Бояна"

Ахмед Доган не е собственик на дружествата "Хермес Солар“ и "Делта Епсилон“, които притежават недвижими имоти в "Росенец“ или "Бояна“. Това се казва в писмо на Данаил Папазов.



Повод за коментара на Папазов са появилите се в последните дни в медиите спекулации относно пребиваването на Ахмед Доган в имоти на дружествата "Хермес Солар“ и "Делта Епсилон“, на които Папазов е представляващ и краен собственик чрез фирма "Сигда“.


"Хермес Солар“ и "Делта Епсилон“ притежават недвижими имоти в парк „Росенец“, област Бургас и квартал „Бояна“ в гр. София. Ахмед Доган не е собственик или представляващ на тези дружества, същият няма общо и с имотите на дружествата, както и няма каквито и да било договорни отношения свързани с ползването на тези имоти. Поради което Ахмед Доган пребивава без основание в същите и следва веднага да ги напусне“, заявява Данаил Папазов.


Данаил Папазов е бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски.


Справка от Имотния регистър, направена по искане на БНР показва, че Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията „Сигда пропърти“


От Община Бургас потвърдиха информацията, като посочиха, че данък сгради и такса смет за имота в парк "Росенец“ се плащат от фирма "Хермес солар". Според Търговския регистър към дата 28-и август тази година, фирмата се води с регистрация в София. Занимава се с алтернативна енергетика, производство на електрическа и топлинна енергия от възобновяеми източници. Собственик е Данаил Папазов, а негови съдружници са Георгий Серопян и фирма "Сигда пропърти“.


"Сигда пропърти“ е регистрирана във Варна, а неин едноличен собственик отново е Данаил Папазов. Това е информация конкретно за собствеността на земята, както и на имението, построено в парк "Росенец“. На негова територия има и други сгради – бунгала и оранжерия, но те са незаконни и се търси фирма, която да ги събори.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Кирково изпращат селскостопанската година с фестивал на плодородието

В Кирково днес се провежда традиционният Фестивал на плодородието. Празникът отбелязва края на селскостопанската година. Спортни турнири, кулинарни конкурси, танцови изпълнения са част от проявите, които се провеждат по случой празника.

публикувано на 14.09.24 в 14:03

"Пожарна безопасност и защита на населението" празнува професионалния си празник

Днес 14 септември по случай професионалния празник на служителите от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали бе отслужен водосвет за здраве в параклис „Св. Пророк Илия“.  В периода 9-15 септември 2024 г. ГДПБЗН   провежда традиционната си кампания и събитията, които са планирани в цялата страна имат за цел да повишат пожарната..

публикувано на 14.09.24 в 14:00
Община Хасково

Община Хасково осигурява безплатно обучение по програмиране и дигитални науки за ученици в „Училищна Телерик Академия“

За пета поредна година Община Хасково осигурява безплатно обучение по програмиране и дигитални науки за ученици в „Училищна Телерик Академия“ Учениците могат да кандидатстват за безплатното обучение. За децата от Хасково обученията са в две направления – „Разработка на игри” за 5-7 клас и „Уеб програмиране” за 8-11 клас.  Обученията са..

публикувано на 14.09.24 в 13:14
Авиобаза

Версии за инцидента със загиналите пилоти са 3

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда  са  версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита вчера на мястото..

публикувано на 14.09.24 в 13:25

Във ВАС са депозирани две молби от ДПС на Доган за отмяна на влезли в сила решения на съда

Във Върховният административен съд са депозирани две молби от партия ДПС с председател Джевдет Чакъров и от коалиция  "Демокрация, права и свободи - ДПС" с искане за отмяна на влезлите в сила определения на съда. Той задължи ЦИК да регистрира коалицията около Делян Пееевски  - "Движение за права и свободи - Ново начало" и да потвърди отказа на..

публикувано на 14.09.24 в 13:00

Нови критерии за поставяне на пътна маркировка обсъжда Министерството на регионалното развитие

Министерството на регионалното развитие обсъжда нови критерии за поставяне на пътна маркировка. Едно от предложенията е това да не се прави  между ноември и края на март. Изцяло нова наредба за пътните маркировки пише МРРБ, каза Диана Русинова от Европейският център за транспортни политики. "Защото нашата наредба е много остаряла. Тя е от 2001 година...

публикувано на 14.09.24 в 10:20

Хиляди хора се събраха, за да отбележат Кръстовден в местността "Кръстова гора"

Хиляди се събраха с молитва за изцеление  в местността "Кръстова гора" над Асеновград, на  празника Въздвижение на Светия кръст- популярен като Кръстовден. Празничната служба в манастира "Света Троица" ще бъде водена от Пловдивския митрополит Николай и Западноевропейския митрополит Антоний. Местността "Кръстова гора" в Родопите е известна като свещено..

публикувано на 14.09.24 в 10:10