Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Група неизвестни са влезли в дома на Доган, твърдят от неговото обкръжение

Снимка: Стоп кадър: Фейсбук, ДПС Пресцентър

Намираме се пред жилището, което се обитава от д-р Ахмед Доган от 20 години насам. Получихме сигнал от служителите, които работят в жилището, в тази сграда, че група от пет до десет души, неизвестни никому, с един документ, идват и ги извеждат от сградата. Това каза във видео Тимур Халилов от ДПС, излъчено на страницата на "ДПС Пресцентър" във Фейсбук. 

Това е груба форма на самоправство в правова европейска България, заяви той. Тези хора, които са влезли, никой не знае какви са. Удостоверили са самоличността си с някакъв хвърчащ документ, но не знаем кои са, какво са донесли, какво носят, какво са внесли, какво правят в момента вътре, какво въобще правят в този дом, посочи Халилов. По думите му няма орган на реда, няма и орган, който да легитимира тяхното присъствие, и в момента е неизвестно какво реално правят те вътре.

Затова, обръщаме се към компетентните органи, правоохранителните органи, обръщаме се към Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), обръщаме се към министър-председателя, обръщаме се към президента, незабавно да се предприемат мерки, за да се осигури правото на обитателя на този дом, правото на д-р Ахмед Доган, защото ако някой има право да притежава този дом, има законен ред да стане това нещо, каза Халилов. Затова призоваваме всички компетентни органи за незабавни действия, добави той. 

Обръщаме се също така и към дипломатическия корпус, да съблюдават и да обърнат много сериозно внимание върху това как в момента се действа в България и как органи се използват с цел саморазправа, каза още Халилов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Кирково изпращат селскостопанската година с фестивал на плодородието

В Кирково днес се провежда традиционният Фестивал на плодородието. Празникът отбелязва края на селскостопанската година. Спортни турнири, кулинарни конкурси, танцови изпълнения са част от проявите, които се провеждат по случой празника.

публикувано на 14.09.24 в 14:03

"Пожарна безопасност и защита на населението" празнува професионалния си празник

Днес 14 септември по случай професионалния празник на служителите от "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали бе отслужен водосвет за здраве в параклис „Св. Пророк Илия“.  В периода 9-15 септември 2024 г. ГДПБЗН   провежда традиционната си кампания и събитията, които са планирани в цялата страна имат за цел да повишат пожарната..

публикувано на 14.09.24 в 14:00
Община Хасково

Община Хасково осигурява безплатно обучение по програмиране и дигитални науки за ученици в „Училищна Телерик Академия“

За пета поредна година Община Хасково осигурява безплатно обучение по програмиране и дигитални науки за ученици в „Училищна Телерик Академия“ Учениците могат да кандидатстват за безплатното обучение. За децата от Хасково обученията са в две направления – „Разработка на игри” за 5-7 клас и „Уеб програмиране” за 8-11 клас.  Обученията са..

публикувано на 14.09.24 в 13:14
Авиобаза

Версии за инцидента със загиналите пилоти са 3

Човешка грешка, техническа неизправност или неправилно зададена команда  са  версиите, по които работят разследващите за причините, довели до разбиването на учебно-тренировъчния самолет Л-39 вчера на авиобаза "Граф Игнатиево". Това съобщиха от Военно-окръжна прокуратура Пловдив. Разследващите очакват данните от черната кутия, открита вчера на мястото..

публикувано на 14.09.24 в 13:25

Във ВАС са депозирани две молби от ДПС на Доган за отмяна на влезли в сила решения на съда

Във Върховният административен съд са депозирани две молби от партия ДПС с председател Джевдет Чакъров и от коалиция  "Демокрация, права и свободи - ДПС" с искане за отмяна на влезлите в сила определения на съда. Той задължи ЦИК да регистрира коалицията около Делян Пееевски  - "Движение за права и свободи - Ново начало" и да потвърди отказа на..

публикувано на 14.09.24 в 13:00

Нови критерии за поставяне на пътна маркировка обсъжда Министерството на регионалното развитие

Министерството на регионалното развитие обсъжда нови критерии за поставяне на пътна маркировка. Едно от предложенията е това да не се прави  между ноември и края на март. Изцяло нова наредба за пътните маркировки пише МРРБ, каза Диана Русинова от Европейският център за транспортни политики. "Защото нашата наредба е много остаряла. Тя е от 2001 година...

публикувано на 14.09.24 в 10:20

Хиляди хора се събраха, за да отбележат Кръстовден в местността "Кръстова гора"

Хиляди се събраха с молитва за изцеление  в местността "Кръстова гора" над Асеновград, на  празника Въздвижение на Светия кръст- популярен като Кръстовден. Празничната служба в манастира "Света Троица" ще бъде водена от Пловдивския митрополит Николай и Западноевропейския митрополит Антоний. Местността "Кръстова гора" в Родопите е известна като свещено..

публикувано на 14.09.24 в 10:10