Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарните служби отвориха врати за граждани

Ден на отворените врати се провежда днес, 10 септември, във всички пожарни служби на територията на област Кърджали и в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали. Проявата е част от мероприятията в Седмицата на пожарната безопасност и е посветена на професионалния празник на огнеборците - 14 септември.
В рамките на два дни ще има демонстрации на пожарна техника в две детски градини в Кърджали, придружени с обучителни беседи на тема "Мерки за безопасност у дома и детската градина и действия при пожар", каза за Радио Кърджали комисар Сергей Заимов, директор на РДПБЗН. На 10 септември огнеборците са в детска градина "Чайка", а в сряда ще посетят детска градина "Вяра, надежда, любов".
Също за сряда е предвидена и традиционната среща с ветерани. Това е моментът, в който лентата на събитията се превърта назад и се разказват истории от миналото, обясни комисар Заимов. Той уточни, че "няма бивши пожарникари. Не трябва да се забравяме, така че всички ветерани са поканени и добре дошли в пожарната в Кърджали". Срещата започва в 14 часа.

По публикацията работи: Станислава Петкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Депутатът от Възраждане и водач на листите в Кърджали и Хасково за предстоящите предсрочни избори

Народният представител и водач на листите от Възраждане в Кърджали и Хасково - Георги Георгиев,  заяви че целта на партия Възраждане е да бъде втора политическа сила в областните градове след вота на 27 октомври.  Чуйте новината в прикачения звуков файл.

публикувано на 17.09.24 в 11:37

С нов управленски екип, нови проекти и високотехнологично обучение в новата учебна година на СУ "Отец Паисий" в Кърджали

С нов управленски екип и нови проекти, насочени към високотехнологично обучение  започва учебната година за 1 350 ученици в 56 паралелки в средно училище "Отец Паисий" в Кърджали. Това съобщи за Радио Кърджали  директорът Теодора Богданова. Чуйте подробностите в прикачения звуков файл.

публикувано на 17.09.24 в 11:23

Мъже пребиха съпругите си

Две проверки се извършват в РУ Кърджали и РУ Крумовград срещу мъже упражнили насилие върху съпругите си. В единият случай в Кърджали, 34-годишен мъж нанесъл удари в областта на главата на съпругата си, а в другия в Крумовград, 54-годишен мъж нанесъл удари на главата и тялото на съпругата си. 

публикувано на 17.09.24 в 10:20
Пътнотраснпортно произшествие

Пътнотранспортно произшествие с един пострадал

Вчера около 12:55 часа, на пътя Тешел-Девин е станало пътнотранспортно произшествие с пострадал участник в движението. Лек автомобил „Тойота Ярис“, управляван от 57-годишна жена от село Борино, община Девин, е излезнала от пътното платно поради несъобразена скорост с пътните условия и релефа на местността. Автомобилът се е ударил в скат и се е преобърнал..

публикувано на 17.09.24 в 10:07

Откриват официално новоизградени пристройки в 2 детски градини в Кърджали

Днес в Кърджали откриват официално новоизградените пристройки в детските градини „Чайка „ и „Щастие“.От началото на новата учебна година в допълнителните сгради са разкрити четири групи със 100 места , по 50 места във всяка една градина. Стойността на финансирането от държавата за изграждане на пристройките е малко над 1,5 млн. лева, а от общинските..

публикувано на 17.09.24 в 09:44

Прогнозата за облачно време

Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. На отделни места в Южна България ще има валежи от дъжд, предимно слаби. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб, в източните райони - до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в Кърджали - около 23°, в Хасково - 24°, а в Смолян - 17°. Над..

публикувано на 17.09.24 в 09:29

Жалби на ДПС-Чакъров са оставени без разглеждане от ВАС

Върховният административен съд остави без разглеждане две жалби на Политическа партия "Движение за права и свободи" и прекрати производството по две от административните дела срещу решения на ЦИК, съобщават от съда. Едната жалба е срещу отказа на ЦИК да разгледа заявление на ПП ДПС, представлявано от Джевдет Чакъров, с което той заявява едностранен..

публикувано на 16.09.24 в 21:35