Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В газифицираното село Сипей предпочитат отопление на климатик

Снимка: БГНЕС

В единственото газифицирано село в Кърджалийска област Сипей около 20 са семействата, които ще ползват газ тази зима. Малко са и хората, които са предпочели да се отопляват с дърва. Това каза в Сутрешния блок на Радио Кърджали кметът на селото Сейхан Апти.

Отоплението с електрическа енергия излиза най-изгодно показват сметките през миналата година на хората там, посочи още той.

Затова и по-голямата част от жителите са предпочели да закупят климатици, вместо да влагат средства в оборудването с газови инсталации.

В кирковското село Добромирци единици са тези, които ще се отопляват на ток, най-предпочитано е твърдото гориво. Това съобщи кметът на селото Айше Сюлейман.
Около 100 са семействата в селото, които ще се отопляват с дърва. По-голямата част от хората вече са се снабдили, а доставките стават посредством фирмите в региона.

Подготвили са и списъци за добиване на дървесина на корен, но заради отдалечените сечища превозът на дървата излиза скъпо и отказва хората да се сдобиват с тях по този начин, каза още Айше Сюлейман.

Чуйте още в звуковия файл.

По публикацията работи: Мартина Дякова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

И в Златоград достъпват досиетата си

Над 200 души вече получиха достъп до електронното си здравно досие в мобилните пунктове, организирани от Регионалната здравна инспекция в Смолян и в Мадан, съобщиха от институцията. В сряда, на 18 септември т.г., ще бъде организиран такъв пункт в болницата в Златоград във времето между 10.00 и 16.00 часа, каза пред Радио Кърджали главният..

публикувано на 17.09.24 в 21:48

Ерол Мюмюн: Твърденията за уволнения и репресии са предизборен популизъм (видео)

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн отрече твърденията на областния лидер на ДПС Ресми Мурад за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху и представители на бизнеса в област Кърджали, заради подкрепата им за почетния председател на партия ДПС д-р Ахмед Доган.  Според Ерол Мюмюн Ресми Мурад не представлява ДПС..

публикувано на 16.09.24 в 15:45

Ресми Мурад: Поне осем кадри на ДПС са уволнени заради подкрепата си към Ахмед Доган (видео)

Шестима служители на общинската администрация в Кърджали, директорът на "Социално подпомагане" в Ардино и заместник-кмет на община Черноочене са уволнени заради подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Това обяви за Радио Кърджали областният лидер на ДПС Ресми Мурад. "От началото на месеца насам са уволнение кадри на..

публикувано на 16.09.24 в 13:56

Тясната връзка с бизнеса отличава филиала на МГУ в Кърджали

45 са първокурсниците в кърджалийския филиал на Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски". Общо 150 студенти се обучават във висшето училище тук. Приемът и тази учебна година е изпълнен на 100 процента, съобщи за Радио Кърджали заместник-директорът Николина Иванова.  Пет специалности, три от които в редовна форма, една в задочна и редовна и..

публикувано на 12.09.24 в 17:24

Милко Багдасаров: Не е вярно, че левите формации в Обединената левица нямат електорат

В навечерието на Съединението на България БСП и левите партии в страната официално се обединиха, а името на коалицията, с която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври е „БСП – Обединена левица“. В интервю за Радио Кърджали, областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, каза, че на 27 октомври..

публикувано на 12.09.24 в 14:00