Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Семерджиева: Филиал "Л. Каравелов" е емблема за Кърджали

420 студенти, от които 120 първокурсници, влязоха отново в аулите във Филиал "Любен Каравелов" на Пловдивския университет. Висшето училище започна 63-тата си академична учебна година. Тази 2024-2025-та приемът е осъществен на 100 процента в седем бакалавърски специалности в три направления - педагогика, педагогика на обучението по няколко различни предмета и биологически науки. 
"Винаги има много заряд при всяка нова учебна година, но тази година съм изключително удовлетворена, защото имаме стопроцентов прием на студентите", коментира директорът доц. д-р Елисавета Семерджиева.
Според нея търсенето на филиала като висше училище се дължи на много фактори: "Нашият филиал е утвърден в региона. Той е емблема на град Кърджали, така че това е според мен най-важният фактор, но и това, че на практика студентите се обучават тук, предлагаме им добри условия, нова, модерна техника, нова образователна среда - мисля, че също предполага по-качествено образование, което привлича и повече кандидати."
Много добър атестат за филиал "Любен Каравелов" е и фактът, че кандидатствалите тази година в него са подавали документи само тук. Анкетни проучвания на ръководството показват, че около 90 на сто продължават обучението си в магистърски програми, а повечето завършили намират реализация на пазара на труда.

Как студентите посрещат новата академична учебна година - чуйте в следващата анкета:

Очакванията на две от дългогодишните преподавателки - Маргарита Атанасова и доц. Ваня Найденова, са свързани с надеждата студентите да бъдат мотивирани да учат през цялото си следване и да станат добри учители. 

"Мечтаем си за добри студенти, обаче всеки студент е добър, когато му създадеш условия той да покаже най-доброто от себе си. Опитваме се да им създаваме условия и най-вече те сами да пожелаят да станат учители и да разберат колко е отговорно. Иначе всичко останало могат да научат", коментира Маргарита Атанасова.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

И в Златоград достъпват досиетата си

Над 200 души вече получиха достъп до електронното си здравно досие в мобилните пунктове, организирани от Регионалната здравна инспекция в Смолян и в Мадан, съобщиха от институцията. В сряда, на 18 септември т.г., ще бъде организиран такъв пункт в болницата в Златоград във времето между 10.00 и 16.00 часа, каза пред Радио Кърджали главният..

публикувано на 17.09.24 в 21:48

Ерол Мюмюн: Твърденията за уволнения и репресии са предизборен популизъм (видео)

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн отрече твърденията на областния лидер на ДПС Ресми Мурад за уволнения, репресии и натиск, оказвани върху държавни и общински служители, както и върху и представители на бизнеса в област Кърджали, заради подкрепата им за почетния председател на партия ДПС д-р Ахмед Доган.  Според Ерол Мюмюн Ресми Мурад не представлява ДПС..

публикувано на 16.09.24 в 15:45

Ресми Мурад: Поне осем кадри на ДПС са уволнени заради подкрепата си към Ахмед Доган (видео)

Шестима служители на общинската администрация в Кърджали, директорът на "Социално подпомагане" в Ардино и заместник-кмет на община Черноочене са уволнени заради подкрепата си за почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган. Това обяви за Радио Кърджали областният лидер на ДПС Ресми Мурад. "От началото на месеца насам са уволнение кадри на..

публикувано на 16.09.24 в 13:56

Тясната връзка с бизнеса отличава филиала на МГУ в Кърджали

45 са първокурсниците в кърджалийския филиал на Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски". Общо 150 студенти се обучават във висшето училище тук. Приемът и тази учебна година е изпълнен на 100 процента, съобщи за Радио Кърджали заместник-директорът Николина Иванова.  Пет специалности, три от които в редовна форма, една в задочна и редовна и..

публикувано на 12.09.24 в 17:24

Милко Багдасаров: Не е вярно, че левите формации в Обединената левица нямат електорат

В навечерието на Съединението на България БСП и левите партии в страната официално се обединиха, а името на коалицията, с която ще се явят на предсрочните парламентарни избори на 27 октомври е „БСП – Обединена левица“. В интервю за Радио Кърджали, областният лидер на БСП в Кърджали Милко Багдасаров, каза, че на 27 октомври..

публикувано на 12.09.24 в 14:00