Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина големият български музикант Кирил Маричков

Снимка: БГНЕС

Почина българският певец, музикант и композитор Кирил Маричков - вокалист и автор на много от песните на "Щурците". Това е станало след инцидент във врачанското село Селановци, където е трябвало да се състои концерт на "Фондацията".

При обстоятелства, които тепърва ще се изясняват, 80-годишният Маричков е паднал от сцената и е починал въпреки опитите да бъде реанимиран.

"Фондацията" е имала участие тази вечер от 19.00 часа за събора на най-голямото село в област Враца -  Селановци. Инцидентът с Кирил Маричков е станал при подготовката на концерта, малко преди началото му.

Очевидци от селото разказват:

"Той е пресякъл сцената с ускорена и нестабилна крачка и е паднал по лице от сцената на пода".

Незабавно е извикана линейка от Спешния център в Оряхово, която е пристигнала за 7 минути, каза доктор Галина Лещарска, директор на Центъра за спешна медицинска помощ във Враца. Тя съобщи, че Кирил Маричков е починал при реанимационни мероприятия. Музикантът е бил с тежка черепно - мозъчна травма.

Доктор Лещарска не даде повече подробности, защото е образувано досъдебно производство, което да изясни всички обстоятелства.

Със същия аргумент отказаха да дадат повече информация и кметът на Селановци - Росица Койнова  и организаторите на събитието от местното читалище.

80-годишният музикант е починал в линейката, каза за БТА кметът на община Оряхово Росен Добрев.

Беше съобщено, че заради инцидентът се отменят всички планирани мероприятия за почивните дни.

БНР изразява съболезнования към близките му!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Преглеждат безплатно в мобилния медицински пункт на община Кърджали и през октомври

Продължават безплатните прегледи в мобилния медицински пункт на община Кърджали и през октомври. Утре, 13 октомври 2024 г. ( неделя)  екипът с линейката ще бъде разположен на ул. Бистрица , до детската площадка в кв. Студен Кладенец . Това съобщиха от общинската администрация. Ще бъде предоставена информация относно промоция, превенция и..

публикувано на 12.10.24 в 12:50

Безводието в три хасковски села изкарва жителите им на протест

Хората от хасковското село Александрово, симеоновградското Константиново и харманлийското Поляново настояват проблемът с липсата на вода, който е повече от 20 години, да намери решение, като се изгради нов водопровод, съобщава БНТ. Тръбите, които захранват селата са стари, полагани са през 60-те години на миналия век и непрекъснато се пукат...

публикувано на 12.10.24 в 09:58

Променлива ще е облачността в събота

Днес преди обяд все още над Източна България ще е облачно, на места с валежи, но до края на деня и там валежите ще спрат. В останалата част от страната облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. Ще духа предимно умерен северозападен, в източната половина от страната – север-северозападен вятър. Дневните температурите ще се..

публикувано на 12.10.24 в 08:48

Контрабанда на кокаин за над 2 млн. лв. е спряна на "Капитан Андреево"

Митничари са открили 13 028 кг кокаин, укрит по тялото на мъж, който пътувал като втори шофьор на товарен автомобил, излизащ от страната през Митнически пункт "Капитан Андреево". Случаят е от 9 октомври, когато на границата пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, в който заедно с водача – като втори шофьор пътувал мъж с инициали М.М. – турски..

публикувано на 11.10.24 в 16:14

Без тържествена сесия и нов почетен гражданин ще премине празникът на Кърджали 21 октомври

Без тържествена сесия на Общинския съвет и без връчване на званието Почетен гражданин на Кърджали ще премине тази година празникът на града 21 октомври - Деня на освобождението от турско владичество по време на Балканската война и включването му в пределите на модерната българска държава. Причината за отпадането на две от ключовите събития в празничния..

публикувано на 11.10.24 в 13:05

Бизнес и работодатели нямат консенсус за минималната работна заплата

Няма консенсус между бизнеса и синдикатите по темата за увеличаването на минималната работна заплата от догодина. Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъжда проекта на правителствено постановление за повишение на това възнаграждение от 1 януари на 1077 лева вместо сегашните 933 лева. Според Кодекса на труда размерът на минималната заплата..

публикувано на 11.10.24 в 12:46
Хасан Азис

Хасан Азис: Има безпрецедентен натиск и ограничаване на основни човешки права от държавни органи

Предприели сме действия и сме подали жалба с искане и настояване мярката за неотклонение "подписка" да отпадне, заяви в ефира на Радио Кърджали бившият кмет на общината Хасан Азис. Припомняме, че той беше привлечен като обвиняем заради надвишаване "с малко повече от 8 хиляди лева на прага за обявяване на обществена поръчка за почистване на дере в..

публикувано на 11.10.24 в 12:32