Предаването "Вкусен следобед" се слуша и зад граница. Там имаме аудитория и благодарение на нашите приятели в странство. Кулинарката Петя Аргирова овкусяваше неделите ни, с нейните любопитни и подробни рецепти, които винаги се случват. Запомнящи са интервютата за масления щолен, за заешките бутчета от Тюрингия, за това как се правят хрупкавите аспержи, за торта Гараш, в която има българска следа. Сега нека да я чуем и нея, какво ни пожелава и защо децата на седем може и да са вече четвъртокласници....:
- Здравейте, и честит рожден ден на предаването. Щастлива съм, че толкова години мога да бъдат част от него и споделям моите умения в кухнята с всички ваши слушатели.
- Благодаря, вашите рецепти са изключително точни и подробни и наистина, се случва това, което е обещано в самата рецепта. Предполагам, вие сте баба, имате и деца.
- Абсолютно....не само деца, ами имам четири внучета, за които не един път съм правила торти и други лакомства за рождените им дни.
- Как се държаха те на 7 години, какви са децата на 7, те са в първи клас...или втори.
- Ами зависи от това къде живеят, защото в България на 7 години започват 1 клас, а в Нидерландия, където са половината от внучетата ми, започват на 4 години първи клас. Значи в момента, имам внук на 7 години и той вече е четвърти клас, чете пише, смята, дели, умножава и така нататък.
- Това помага ли на децата някак си, по-бързо да израстнат. Не им ли отнема от игрите?
- Ами аз не знам, според мен не е правилно да тръгват на 4 години. Но там системата така е направена, чували сте за Монтесори, масово училищата са Монтесори и децата учат и играят, съвместяват всичко. Те са деца. Много са ангажирани, но са деца и си играят. Различно е. Всичко е под формата на игра или когато детето желае. Например, те са в клас, и то може да каже "Аз сега искам да чета". И отива и ляга на едно дюшече и почва да чете, а другите примерно правят нещо друго.
- Ама какво пък да се учудвам, като "Вкусен следобед", още на възраст 0-1, започна да говори пред микрофон. Значи, може!
Широка лъка отново ще се превърне в сцена на един от най-колоритните кукерски празници в България – Песпонеделник. Всяка година, в първата неделя на март, селото оживява с магията на древните традиции. Маскирани мъже, облечени в страховити костюми и украсени с чанове, гонят злите сили и приветстват пролетта. Звуците на хлопките, народната музика и..
След тов а Нурай Садулов ще ни отведе, не къде да е, а в страната на любовта и виното с рубриката "Франция, Мон Амур!". Очакват ни изненади, само останете с нас от 16 до 18 часа на 90 мегахерца, и онлайн, в реално време на binar.bg Желая Ви приятно слушане!
Ако ви се пие хубаво вино, извън празника на любовта и виното, защото алкохолът от грозде е сам по себе си е празник за душата и сетивата, задължително се отбийте в Момчилград . Там се намира единствената винарска изба в област Кърджали , а собственикът й Венцислав Драмалиев се отличава с ентусиазъм, креативен подход при..
Милко Бошнаков е не само музикален редактор в Радио Благоевград, но и отдаден народен певец, който се стреми да съхранява и популяризира българския фолклор. В последния си музикален проект той представя пет нови песни, сред които „Майчинко, стара майчинко“, „Карамфилчето“, „Сърце ми гори“, „Врано конче“ и „Кито, моме“. Освен това, към тези песни са..
На Сирни Заговезни в село Мезек ще се отбележи един от най-очакваните празници – "Кукери - бабушери". Традицията на този празник е възстановена през 2016 г., след дълго прекъсване, и днес продължава да радва местните и гостите на селото. За празника ни разказва Мария Христонева, секретар на читалище „Изгрев 1921“ в Мезек. „Празникът не се е провеждал..
В Ивайловград ще отбележи един от най-значимите си празници – Кукеровден. В квартал Лъджа, където се събира местната кукерска група, подготовката е в разгара си. Както всяка година, покрай Сирни Заговезни, тази година на 1 март, ще се чества този уникален обичай, който съчетава традиция, ритуали и добри пожелания за здраве и берекет. Ръководителят на..
Министърът на околната среда и водите Манол Генов отговори на питането за острата задушлима миризма, която предизвика тревога у кърджалийци преди дни. Като административно-формален обаче бе определен този отговор от секретаря на регионалната структура на „Продължаваме промяната“ Джевдет Мустафа. „От този отговор не става ясно най-важното според мене..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478