Военно-полева кухня с точната дневна дажба на войниците по време на Втората световна война организира Руският клуб в Русе в Денят на победата.
Членовете на Руския клуб в Русе приканваха гостите си за празника, да опитат от войнишката дажба, която е била определена със заповед на командването още в началото на Втората световна война. Председателката на клуба Маша Станчева поясни: В порцията на армията е имало сто грама водка, черен хляб, супа и каша - или с месо, или с чесън, защото чесънът ги е пазил от различни заболявания.
Отбелязването на празника в Русе започна с церемония пред паметника на Альоша, на който венци и цветя поднесоха ветерани, дипломати, депутати, представители на местната власт, много български и руски граждани.
Продължаваме рубриката „Запознай се с музикантите“ с представянето на главния диригент на Симфоничния оркестър на Българското национално радио – Константин Илиевски . Константин Илиевски произхожда от..
Човекът, с когото ще ви запознаем тази седмица е цигуларката Галина Койчева - концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР. „ Утвърден и желан солист е, чудесен камерен изпълнител и перфектен..
Запознай се с музикантите! Това е пространството, където всяка седмица ще ви срещаме с някой от музикантите от съставите на БНР. Стартираме с цигуларката Десислава Чолакова , далеч не само..