Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт за деца в Първо студио на БНР

На 12 декември в емблематичното Първо студио на Българското национално радио Симфоничният оркестър ще представи специален концерт за деца от 10:30 часа и от 12:00 часа

Малките почитатели на музиката ще имат възможността да чуят знаменития цикъл "Карнавал на животните" от Камий Сен-Санс. Те ще се запознават с различни зоологически персонажи, а големите ще припознаят в тях характерни човешки черти. 

Солисти в концерта ще бъдат двама изявени музиканти - Константин Илиевски, който в момента оглавява Симфоничния оркестър като главен диригент и Марио Ангелов, дългогодишен пианист в оркестъра, продуцент на симфонична музика и сегашният директор на Музикална дирекция.

Каним всички деца на един забавен и различен час по музика в Първо студио на радиото!

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4) и в мрежата на Ивентим.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Биг бендът на БНР открива творческия си сезон с авторска музика на Димитър Бодуров

На 24 октомври от 19 часа в Първо студио на радиото Биг бендът на БНР с диригент Антони Дончев ще открие творческия си сезон с авторската музика на пианиста, композитор и продуцент Димитър Бодуров . На сцената заедно с музикантите от Бенда ще му партнират контрабасистът Михаил Иванов и барабанистът Мартин Хафизи , с които Бодуров работи от..

публикувано на 04.10.24 в 16:08

"Енигматични символи" в концерта на Симфоничния оркестър на БНР

С „Празнична музика“ от Васил Казанджиев Симфоничният оркестър на БНР ще открие концерта на 18 октомври от 19 часа в зала „България“ и ще отбележи 90-годишнината от рождението на големия ни композитор, диригент и педагог. Казанджиев е един от ярките личности, който успява да изгради свой стил и се утвърждава като един от съвременните..

публикувано на 03.10.24 в 16:55

Българското национално радио обявява прослушване за попълване състава на Вокална група "Радиодеца"

Вокална група Радиодеца търси момичета и момчета на възраст от 6 до 8 години. Прослушването ще се състои на 25-ти октомври в зала 31 на БНР с диригента на състава Илина Тодорова и продуцента Десислава Костантинова. Желаещите участници трябва да подготвят две песни по избор. Необходимо е предварително да запишете детето на информация в..

публикувано на 03.10.24 в 14:30

Два емблематични хорови състава в откриващия концерт на новия сезон на Народния оркестър

С концерта „Вокално-инструментални картини“ Оркестърът за народна музика на БНР открива своя 72-ри творчески сезон на 17 октомври от 19 часа в Първо студио на Радиото. Специални гости в програмата ще бъдат два от най-авторитетните хорови състава – хорът на ФА „Тракия“ , ръководен от Цонка Димитрова, и хор „Ваня Монева“ под диригентството на..

публикувано на 26.09.24 в 17:43

Концерт на клавирно трио

На 30 септември от 19:00 часа в Първо студио на БНР ще се състои концерт на трио в състав Лидия Радионова-Кантарджиева /цигулка/, Магдалена Далчева /виолончело/ и Рада Чомакова /пиано/. Програмата включва Трио, оп. 108 от Филип Шервенка и Клавирно трио от Йоханес Брамс. Ето какво споделя Магдалена Далчева за състава: „ Триото е създадено в..

публикувано на 25.09.24 в 14:07