Верижна катастрофа затрудни трафика край Областната управа

3 коли се блъснаха във верижна катастрофа на „Шести септември“ до Областната управа в Пловдив.  Блъснали са се Шкода, Хонда и БМВ. Няма данни за сериозно пострадали хора, нанесени са щети по автомобилите. Движението в участъка е временно..

публикувано на 28.06.24 в 12:42

Проф. Христина Янчева пое управлението на Пловдивска област

Новоназначеният областен управител на Пловдивска област  проф. Христина Янчева пое официално поста. С тържествена церемония във фоайето на сградата на областната администрация тя  прие символите на властта  от досегашния областен управител Илия..

публикувано на 28.06.24 в 11:37

Няма конфликт на интереси при председателя на ОбС в Пазарджик

Председателят на ОбС в Пазарджик Найден Шопов не е в конфликт на интереси, това реши комисията за противодействие на корупцията и отнема на незаконно придобито имущество.  Решението е взето след проверка по сигнал на общинския съветник Благо Солов...

публикувано на 28.06.24 в 11:20

8 пожарни гасиха автоморга край село Труд

8 екипа огнеборци гасиха се включиха в гасенето на пожара в автоморга край село Труд снощи.  Сигналът за пожара в авторемонтната работилница, разположена на територията на стопански двор в селото е получен в 20.18 ч., съобщиха от РДПБЗН-Пловдив...

публикувано на 28.06.24 в 10:56

В Кючук Париж бус осъмна с раздран калник

Неизвестен шофьор жестоко удари фирмен бус в пловдивския район „Южен“ и избяга.  Катастрофата е станала през нощта или рано сутринта на улиците „Ран Босилек“ и „Димитър Талев“.  При инцидента предният десен калник на буса буквално е раздран на..

публикувано на 28.06.24 в 10:29

Проф. Христина Янчева поема поста областен управител на Пловдив

В сградата на областната администрация в Пловдив ще се проведе церемония по встъпване в длъжност на новоназначения областен управител проф. Христина Янчева. На официалното тържество досегашният губеранатор на Пловдив Илия Зюмбилев ще предаде символите..

обновено на 28.06.24 в 08:51

Започва активният летен сезон в Пампорово

Днес се открива активният летен сезон в Пампорово. Започват работа и двата основни лифта, водещи до връх Снежанка.  Ще бъдат отворени велопарк Пампорово, приключенски парк „Язовира“, туристическия център на входа на курорта и на пързалката,..

обновено на 28.06.24 в 08:50

Араповският манастир е домакин на тридневния събор "Ангел Войвода"

Араповският манастир „Света великомъченица Неделя“ край Асеновград от днес е домакин на тридневния събор „Ангел войвода“.   И през трите дни на манастирските поляни ще се съживи споменът за старите занаяти, гозби, премени, накити и оръжия. Ще бъде..

публикувано на 28.06.24 в 08:49

Събарянето на Бетонния мост започва в събота сутринта

В събота, 29 юни сутринта, започва  демонтажът на Бетонния мост. По проект ще се премахне съоръжението в средната му част, в зоната на ЖП линиите, след което ще се изгради нова конструкция, с около метър и половина по-висока. Това съобщи в интервю за..

обновено на 27.06.24 в 16:46

Прокуратурата проверява схемата с фиктивни ученици в СУ "Найден Геров"

Пловдивската районна прокуратура започна проверка по подадения сигнал за ученици от Средно училище „Найден Геров“ в Столипиново, завършили няколко класа без да посещават занятия. През това време учениците са били в чужбина. По указания на наблюдаващия..

обновено на 27.06.24 в 16:46