Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Пловдив среща Великден по традиция с Празник на народния музикант

И тази година на втория ден на Великден ще се проведе традиционният празник на народния музикант, организиран от Радио Пловдив. 

За почиталите на българската народна музика, на автентичния роден фолклор, ще свирят и пеят изпълнителите от оркестър „Родопи” с ръководител Борис Христев, оркестър „Блясък” от Първомай с ръководител Димитър Петков, прочутите Калоферски гайдари, а популярната Диана Иванова ще бъде начело на групата от млади надежди от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. 

За участие в празника са поканени всички изпълнители и оркестри не само от Пловдив и областта, но и от цяла България, за да се включат в народното веселие. 

Празникът на народния музикант ще се състои във втория ден на Великден - Велики понеделник, от 11 до 13 часа пред община Пловдив. Негов водещ ще бъде Николай Чапански.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Представят романа "Гайдарят" в Първо студио на Радио Пловдив

Издателство „Фристайл пъблишинг“ и доц. д-р Младен Влашки ще представят във вторник, 8 октомври от 17,30 часа в Първо студио на Радио Пловдив романа „Гайдарят“. Автор на "Гайдарят" е дипломатът Светлозар Панов, през годините посланик от България в няколко страни в Европа, Африка и Австралийския съюз и Нова Зеландия...

публикувано на 03.10.24 в 15:44

Музикантите от проекта “Mista Future" в Първо студио на Радио Пловдив

Музикалният проект “Mista Future" гостува на "Камерна сцена Пловдив" в Първо студио на Радио Пловдив на 03 октомври 2024 година. Началото на концерта е от 20.00 часа. Идеята “Mista Future" е вдъхновена от аналогов синтез в комбинирането му с конвенционални музикални инструменти. В търсене на хип-хоп звучене, ефирни мелодични линии са..

публикувано на 27.09.24 в 16:25

Радио Пловдив и "Христо Ботев" излъчват концерта на филхармонията на Залцбург

Филхармонията на Залцбург съвместно с български музиканти от „Франк Мартен плейърс“ представят в Епископската базилика на Филипопол два идентични концерта на 24-ти и 25-ти септември. Събитието е в рамките на Международния интерактивен фестивал „Тримонтиада“ 2024. В програмата с диригент Елизабет Фукс (Австрия) и солисти..

публикувано на 24.09.24 в 10:15

Димитър Ненкин представя "Ретроспекция" в Радио Пловдив

Художникът Димитър Ненкин открива в Културния център на Радио Пловдив изложба – живопис.  Заглавието й е „Ретроспекция“.  Майсторът на пейзажа продължава да работи в предпочитания стил, но сега добавя и платна рисувани с пастел. В рисуването на пейзажа догонвам себе си , казва подвластният на обаянието на родния Асеновград художник...

обновено на 24.09.24 в 09:34

Ирина Гърдева с изложба "40/40" в Радио Пловдив

Ирина Гърдева ще открие самостоятелна изложба живопис "40/40" в Културния център на Радио Пловдив на 02 септември, понведелник.. "Изложбата е изградена около формалната рамка всички работи да бъдат с размери 40/40 см, маслени бои, платно. Броят на картинитите също е около 40", пояснява художничката. Изложбата "40/40" ще продължи до..

публикувано на 29.08.24 в 11:23