Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова присъда се стовари върху фамилия Рашкови

С глоби и една условна присъда се разминаха членовете на фамилията Рашкови по поредното дело срещу тях, този път за неплатени данъци.  Процесът,  стартирал днес в Окръжен съд Пловдив приключи експресно по съкратената процедура.  



Синът на соченият за ромски  лидер Ангел,  снахата  Гергина и внукът му със същото име Кирил Рашков бяха наказани с по 5 хиляди лева глоба, а внучката Костадинка получи условна присъда от две години и осем месеца. Те бяха обвинени за неплатени  данъци в особено големи размери от почти 270 хиляди лева. 

Според обвинението  Кирил Рашков  дължи 51 515 лв., Ангел Рашков,  като физическо лице и  шеф на "Евро Стандарт" ЕООД (която управлява алкохолната  фабрика в Катуница) за  повече от 69 000 лева, снахата Гергина – 13 052 лева,  а внучката Костадинка - за 13 052 лв.  Просрочените плащания са за периода  от 2002  до  2010 година.  

Оказа се,  че след образуването на наказателното дело срещу тях, младите представители на фамилията Рашкови са погасили  дълговете си към бюджета  плюс лихвите върху тях в размер на 103 000 лева, с изключение на внучката Костадинка. Тя обаче заяви, че  няма възможност да плати  исканата сума.  По тази причина съдът и наложи условна присъда от две години и осем месеца. 

След произнасяне на присъдите най-близките роднини на "цар" Киро категорично отказаха всякакъв коментар.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

80 плочки от опасния америций са открити при операцията на ДАНС и МВР

На шест адреса и в автомобил в Пловдив, Карлово, Първенец и Калековец са открити общо 80 плочки  с размер 70/35/2,5 мм от опасния за здравето метал америций. Най-много са открити в автомобил в Пловдив - 44 броя, 35 са намерени във вила в Карлово и една плочка в частен дом в Първенец. Това стана ясно на брифинга по повод акцията на ДАНС и МВР в..

обновено на 20.09.24 в 18:35

Пловдив кандидатства за 2 млн. за ремонт на стадион "Марица"

Община Пловдив да кандидатства с проект за финансиране изграждането и обновяването на стадион „Марица“ ще гласуват общинските съветници на следващата сесия на 26 септември. Администрацията ще внесе проектно предложение по Програмата за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост,..

публикувано на 20.09.24 в 16:08

Ангел Георгиев оглавява листата на "Възраждане" в Пловдив

Областният координатор  на Възраждане и депутат в три парламента Ангел Георгиев отново ще води листата на партията за Пловдив град.  На второ място е Емил Янков, който и сега е народен представител, трети е Чавдар Земярски. Той беше кандидат за кмет на община Раковски от за местния вот миналата година.  От партията регистрираха 19 членна листа в..

публикувано на 20.09.24 в 15:35

Полиция и жандармерия охраняват денонощно гроздобера

Съвместни екипи на полиция от Септември и пловдивски жандармеристи от началото на месеца охраняват лозовите масиви за кампанията по гроздобера в този регион.  Техни обособени групи патрулират в зоните на насажденията като осигуряват нормалното и спокойно протичане на кампанията и защита от кражби в землищата на градовете Септември, Белово, Ветрен,..

публикувано на 20.09.24 в 14:15

Голямо количество от радиоактивния метал америций е открито край Пловдив

Голямо количество от изключително скъпия метал америций е открито при секретна операция на Окръжната прокуратура в Пловдив, МВР и държавна агенция „Национална сигурност". Металът е изключително скъп и според източници на БНТ е открит и иззет от къща в Карлово. По време на операцията на агентите от ДАНС и спецполицаите от МВР са съдействали и..

обновено на 20.09.24 в 13:35