Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПУ "Паисий Хилендарски" обяви трето класиране

Днес ПУ „Паисий Хилендарски” обявява трето класиране.  Записването на одобрените ще бъде от 4 до 7 август включително, след което ще продължи попълването на незаетите единични места в специалностите на деветте факултета на университета. След второ класиране са запълнени 75% от местата за редовно и 76% за задочно обучение. 

Изцяло, още на първи етап, приключи записването в направление „Психология“ –  задочно обучение, а в редовна форма след второ класиране вече са заети 98% от местата. За специалността „Право” има свободни единични места единствено за задочно следване. В едни от най-желаните от кандидат-студентите направления „Администрация и управление” и „Икономика” в редовна форма, запълването е достигнало съответно 90 и 95 на сто, в задочна форма също има малък брой незаети места, защото записаните са 90% и 88%. 

Новият випуск на ПУ „Паисий Хилендарски” ще бъде попълнен окончателно през септември, когато традиционно се провеждат редовните изпити по „Актьорско майсторство за драматичен театър” – в три кръга на 12, 13 и 14 септември, а класирането ще бъде един ден след обявяване на резултатите.Приетите на трето класиране студенти следва да се запишат от 4 до 7 август.

Пловдивският университет обявява допълнително класиране за незаети места в някои специалности. Некласираните кандидат-студенти, които желаят да участват в разпределението на тези места, трябва да подадат в Университетския информационен център декларация по образец. Кандидат-студенти от други висши училища, които желаят да участват в разпределението на незаетите места, задължително трябва да подават заявление и да представят служебно заверено уверение за положени изпити. При обявяване на допълнителни изпитни процедури кандидатите подават в Университетския информационен център необходимите документи (https://uni-plovdiv.bg/pages/index/575/) и квитанция за внесена сума за кандидатстване.

Кандидатстудентски документи могат да се подават всеки работен ден от 9:00 до 12:00 и от 13:30 до 16:00 ч. в стая №13 на Университетския информационен център в Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски“, ул. „Цар Асен“ 24.

Информация за допълнителното класиране и прием е публикувана на сайта на Пловдивския университет на следния линк:

https://uni-plovdiv.bg/uploads/site/ksk2014/Objava_III_V2.pdf


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50

Пътят към Кючука ще минава през моста "Тодор Александров"

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“...

публикувано на 12.09.24 в 13:49

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора"

Основният свидетел на прокуратурата по делото "Дебора" е таксиметров шофьор. Според обвинението той е откарал обвиняемия Георги Георгиев на адреса, където е срещнал Дебора.  Свидетелят обаче твърди, че не помни на кой точно адрес е отвел Георгиев и е научил адреса от полицията по-късно. Това каза адвокатът на Георгиев в почивката на..

публикувано на 12.09.24 в 13:39