Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова рокада в "Пловдив-2019", отстраниха Джема Барух

| обновено на 23.10.14 в 16:07
Фотоколаж: Силвия Петрова

Натоварената работа не позволи на Джема Барух да  опознае Пловдив. Това заяви  председателят на  управителния съвет  на „Пловдив” 2019 проф. Даниела Дженева. Управителният съвет на фондация "Пловдив 2019" освободи Барух от поста изпълнителен директор поради реорганизация на структурата на фондацията.Рокадата  бе обявена в писмо до медиите късно снощи. 

Пред Радио Пловдив Дженева подчерта,че Фондацията навлиза в нов период, когато преките задачи и приоритетите за 2015 година трябва да бъдат ясно определени. Качествата на Барух са безспорни, но новата ситуация налага нови  изисквания към фигурата на изпълнителния директор.   

Дженева допусна, че са възможни и други промени, без да назовава персонално лица, като поясни, че структурата на фондацията трябва да стане по-оптимална и адекватна на новата ситуация. Поредицата от смени в ръководството  Дженева коментира с думите.

Джема Барух не бе открита за коментар, а кметът на Пловдив Иван Тотев отказа  да се ангажира с позиция за смяната с аргумент, че думите му могат да бъдат изтълкувани като политическа намеса.За новините Веселина Пеева 

Припомняме, че изненадвощо снощи бе съобщено, че Управителният съвет на фондация „Пловдив 2019” е освободил Джема Барух от поста изпълнителен директор "поради реорганизация на структурата на фондацията".

От името на управителния съвет благодаря на Джема Барух за усилията и приноса й в работата на фондацията, за вярата в нашия общ успех ”  -  сподели проф. Даниела Дженева – председател на Управителния съвет на „Пловдив - 2019” в съобщение до медиите.

 Временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор ще бъде Валери Кьорленски, който е част от проекта „Пловдив - 2019” от самото му създаване- съобщават още от фондацията. Освен че вече е заемал тази длъжност, Кьорленски добре познава културния живот в Пловдив и страната и ще поеме подготовката на новите проекти, които трябва да стартират през следващата 2015 година. Управителният съвет възлага на временно изпълняващия длъжността директор провеждането на конкурси за ръководни длъжности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пловдив е домакин на Национална конференция за редки болести

Петнадесетата Национална конференция за редки болести и лекарства сираци събира в Пловдив над 230 медицински специалисти, представители на пациентски организации, здравни власт и индустрия. Те ще споделят опит и ще се запознаят с актуални новости в областта на диагностиката, лечението и проследяването на редките болести. През последното..

публикувано на 13.09.24 в 07:34

Хиляди се стичат на поклонение на Кръстова гора

В навечерието на един от 12-те големи християнски празници - Въздвижение на Светия кръст Господен, по-популярен като Кръстовден, хиляди християни от цялата страна се събират на Кръстова гора, където се вярва, че се съхранява частица от Светия Кръст Господен. Както всяка година те ще пренощуват на святото място с молитва за изцеление. По..

публикувано на 13.09.24 в 07:17

Смолян се прощава с ексдепутата Петър Кадиев

Смолян се прощава днес с Петър Кадиев, бивш депутат от Алтернатива за българско възраждане в 43-то Народно събрание. Той бе заместник председател на комисията по културата и медиите.  Петър Кадиев е създател на първите регионални телевизия и радио в Смолян. В продължение на близо 30 години поддържаше журналистически екип в първата кабелна телевизия..

публикувано на 13.09.24 в 07:12

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48