Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Щети за 500 000 лева нанесоха пороите в Рудозем

Тежко е положението в община Рудозем, а щетите от дъждовете там се оценяват на близо половин милион лева. Според кмета Румен Пехливанов, река Елховска е излязла от коритото си на няколко места в село Елховец и е заляла земеделски имоти. Наводнени са детските градини в селата Елховец и Пловдивци, което наложило родителите да приберат децата си.

Река Елховска е подкопала и главния път Пловдивци-Корита. От дъждовете на пътя Корита - Мочура има свлачище, дълго около 100 м. До късно вечерта в четвъртък падналата земна маса е разчиствана с машинна техника, за да има достъп до селото, където живеят 22-ма възрастни.

Проблеми има и с достъпа до селата Бреза, Боево и Поляна (в посока махала "Чифлика"), където на практика има непроходими участъци по пътя. По пътя Рудозем - Елховец свлачище е щяло да затисне кола, но всичко се е разминало на косъм, разказва кметът на Рудозем. Продължава разчистването на свлачища в общинската пътна мрежа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50

Пътят към Кючука ще минава през моста "Тодор Александров"

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“...

публикувано на 12.09.24 в 13:49

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора" и пак пусна Георгиев под домашен арест

На днешното заседание по делото пловдивският Районен съд определи по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" на Георги Георгиев, обвинен по случая "Дебора". Предишното определение беше протестирано от прокуратурата на горна инстанция и мъжът бе върнат в ареста.  Мотивът сега е, че ключовият свидетел, на когото е можело евентуално да се..

публикувано на 12.09.24 в 13:39