Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестуваха зам.- кмета на Съединение за кражба на 15 000 лева

| обновено на 14.11.14 в 17:15

Заместник-кметът  на Съединение Георги Трендафилов е арестуван при операция на Икономическа полиция Пловдив, съобщиха от Районната прокуратура. 

На общинския служител са повдигнати обвинения за длъжностно присвояване на 15 000 лева общински средства, предназначени за честванията на празника на град Съединение през 2013 и 2014 година.  Арестът е извършен след подробна проверка от Икономическа полиция, разкрила отклоняването на парите. 

По предварителни данни,  Г. Трендафилов е "източил"  празничния фонд чрез наемането на външна фирма за озвучаване, въреки че  администрацията поддържа собствено звено именно за такива цели, обясни пред Радио Пловдив говорителят на прокуратурата Галина Андреева.  Фактурите за плащанията са били издавани по негово изрично искане, след което той ги е представял в счетоводството на общината,  а сумите са му изплащани на ръка, добави прокурорът. 

По думите на Галина Андреева, предвиденото от закона наказание за това престъпление е лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови и конфискация на част от имуществото на обвиняемия и да го лиши от права да заема определена държавна или обществена длъжност. Има вероятност в хода на разследването отклонените суми да нараснат доста над предварително залегналите в работното обвинение 15 000 лева, добави  говорителят на Окръжна прокуратура. 

Заместник-кметът Трендафилов е арестуван  за 72 часа,  делото се предава по компетентност на Районна прокуратура. В понеделник  този орган ще прецени дали ще поиска от съда отстраняването му от длъжност, както и евентуално постоянно  задържане в ареста. 

Кметът на Съединение  Георги Руменов официално заяви, че  не знае нищо повече по въпроса извън  оповестеното от прокуратурата.  От полицаите обаче той разбрал, че  "става въпрос за плащане за някакво озвучаване".  Всичко  поискано от разследващите е било беше предоставено на Икономическа полиция, добави  кметът.  Той увери, че лично към него не са били задавани никакви въпроси,  а са разпитани  други общински служители. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ВУСИ откри академичната учебна година

Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ) посрещна 21-ия си випуск първокурсници. Събитието бе уважено от ръководни представители на университети, от партньорски структури и фирми, от преподаватели, студенти и техни близки. „Добре дошли във ВУСИ – едно от най-динамично развиващите се висши училища в страната“ – каза в академичното си..

публикувано на 05.10.24 в 18:29

Министър Георги Глушков откри фестивала „Щастливи за ръка“

Министър Глушков откри в Пловдив фестивала "Щастливи за ръка". Преодоляването на предразсъдъците към хората с увреждания е наша колективна отговорност и ние трябва заедно да насърчаваме, разбираме и приемаме разнообразните таланти, които хората с увреждания носят в нашето общество . С тези думи министърът на младежта и спорта Георги Глушков..

публикувано на 05.10.24 в 15:33

Ограничават движението заради мача "Ботев" - "Левски"

Ограничават движението заради футболната среща ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Левски‘‘- София Във връзка с провеждането на футболна среща  между отборите ПФК „Ботев“- Пловдив и ПФК ,,Левски‘‘- София на стадион „Христо Ботев“ на 05.10.2024 г. /събота/, за времето от 18:00 ч. до 24:00 ч., се спира движението по бул. ,,Източен“ от кръстовището с..

публикувано на 05.10.24 в 08:15

Катерачи изкачват сградата на Община Пазаржик

За поредна година се провежда външно изкачване на най-високата сграда в Пазарджик – тази на общината . То ще се състои днес и утре, като състезанията са любителски, но могат да участват и професионалисти.  Сградата е висока почти 60 метра, а фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки. Това прави възможно изкачването по два метода: спелео..

публикувано на 05.10.24 в 08:13

Велинград е домакин на кампанията "Капачки за бъдеще"

Есенната кампания на инициативата „Капачки за бъдеще“ продължава този уикенд. Днес Велинград е домакин на кампанията , наред с още 8 града в цялата страна. В града на Вела Пеева пластмасови капачки и бутилки, както и алуминиеви кенчета ще се събират на паркинга на голям хипермаркет от 9.30 до 13.30 ч. Следващия уикенд кампанията ще бъде в Пловдив в..

публикувано на 05.10.24 в 08:09