Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 са рисковите проекти по ОПРР до края на 2015 г.

106 млн. евро спешно трябва да бъдат разплатени до края на 2014 година по Оперативна програма „Регионално развитие”.  Важно е да не загубим нито лев от тази сума, защото всичко което загубим Европейската комисия записва като минус и с толкова се намалява бюджета  на програмата за следващия програмен период. Това съобщи в Пловдив министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. 

Тук тя откри 15-то заседание на Комитета за наблюдение на програмата.  Министър Павлова каза още, че 25 са високо рисковите проекти до края на 2015 г., които са на стойност 380 млн. лева и по тях е възможна загубата на средствата от ЕС. Министерството на регионалното развитие ще се следи ежедневно тяхното изпълнение. 

При тях договорите  са сключени с огромно закъснение поради дълга тръжна процедура,  дълъг процес на обжалване, както и в рамките на изпълнението им има закъснение. Сред проектите са Скоростната северна тангента на София, Ларгото и др. Министерството на регионалното развитие разработва и списък с резервни проекти за близо 280 млн. лева, уточни Павлова. 

Общо 751 са проектите, които се работят в периода 2007-2013 година на обща стойност 3 млрд. 100 млн. лева. 75 % са вече разплатени по текущите проекти. Също толкова са договорени и за следващия програмен период, уточни Лиляна Павлова.

Тя уточни, че вече ще се работи по типова документация, която ще отстранява проблемите по Закона за обществените поръчки. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Присъда от 4 години затвор получи насилникът на Ванеса

Присъда от четири години затвор получи 30-годишният Цветомир Пенков от районния съд в Пловдив заради домашното насилие над жената, с която живели на семeйни начала и имат малко дете. Лишаването от свобода той ще изтърпи при първоначален строг режим.  Насилникът признава вината си. Има сключено споразумение с прокуратурата, което е одобрено от..

обновено на 13.09.24 в 18:09

Загинали са и двамата пилоти на разбилия се в "Граф Игнатиево" самолет

Двамата пилоти на катастрофиралия днес по обед военен самолет за загинали, съобщи на брифинг в базата министърът на отбраната Атанас Запрянов. Съболезнования за загубата изрази служебният премиер Димитър Главчев, който също пристигна на място. Това са инструкторите майор Петко Димитров на 51 години и и ст. лейтенант Венцислав Докин на 28 години...

обновено на 13.09.24 в 17:49

Отворено е движението през кръговото на Централна гара

Отвориха за движение кръговото кръстовище до Централна жп гара в Пловдив. В 17:10 ч. тръгна първият автомобил.  На отварянето на кръстовището бяха кметът на Пловдив Костадин Димитров и заместниците му Тошо Пашов и Иван Стоянов.  "Поетите ангажименти от нас и от изпълнителите към НКЖИ, втори обект за два дни, с оглед на предстоящият първи учебен ден,..

обновено на 13.09.24 в 17:49

Учебно - боен самолет се разби на авиобаза Граф Игнатиево

Двуместен учебно - боен самолет L – 39 ZA  катастрофира в авиобаза Граф Игнтаиево.  Инцидентът е станал при подготовката на утрешните демонстрации. Пет екипа на пожарната гасиха огъня на мястото на инцидента. Кадри, веднага след него показваха гъст облак дим в района на военното летище. Заради трагичния инцидент МО отмени планираното за утре..

обновено на 13.09.24 в 17:48

Обявиха обществената поръчка за нова сграда на МГ

Община Пловдив обяви обществената поръчка за проектиране, надзор и строителство на нова сграда на Математическата гимназия. Цената на всички дейности е 30 милиона лева без ДДС. Предвидено е  училището да има ще има 6 корпуса - учебен блок, администрация, сектор "Здравеопазване" и библиотечно-информационен център, корпус за спорт, център..

обновено на 13.09.24 в 17:48