Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разширяват обхвата на видеонаблюдението и на Синята зона в центъра на Пловдив

Стълбите на Каменица в центъра на Пловдив, по които се работи, за да се превърнат в пространство с пейки, зелени алеи и водна каскада, ще бъдат сред обектите в града с видеонаблюдение. Това съобщи заместник-кметът Александър Държиков. 

За около 10 000 лева на мястото ще бъдат монтирани 4 модерни широкообхватни камери с цветен монитор, чрез които охранителите ще имат видимост върху целия обект, както и върху паркинга зад Драматичния театър. Едно от устройствата ще излъчва и онлайн. 


Новите панорамни камери имат и капацитет да съхраняват дълго време записаната информация. Припомням, видеонаблюдение има по Главната улица между Римския стадион и площад „Централен”, 34 камери има в Стария град, като една от тях излъчва в интернет на живо кадри от Небет тепе. 


Под наблюдение е и районът на Гребния канал. През 2015-а част от работещите сега черно-бели камери с по-слаба резолюция ще бъдат подменени с по-съвременни, като за това в бюджета на „Общинска охрана” ще бъдат заложени поне 30 000 лева, информира Държиков.


Общината разширява Синята зона в центъра на Пловдив в района на Гроздовия пазар, обяви заместник-кметът по транспорта и обществения ред Александър Държиков. Според него така ще се избегне хаосът с паркирането около площад „Независимост”. Синята зона вече ще обхваща и около 20 места в южната част на улица „Тодор Каблешков”, участъкът от улица „Йосиф Шнитер”, заключен между „Каблешков” и „Преслав”, както и уличката „Май”, където има по около дузина места за паркиране.

Предложението за разширяване на Синята зона ще се обсъжда на сесията на местния парламент на 29-ти януари.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50

Пътят към Кючука ще минава през моста "Тодор Александров"

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“...

публикувано на 12.09.24 в 13:49

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора" и пак пусна Георгиев под домашен арест

На днешното заседание по делото пловдивският Районен съд определи по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" на Георги Георгиев, обвинен по случая "Дебора". Предишното определение беше протестирано от прокуратурата на горна инстанция и мъжът бе върнат в ареста.  Мотивът сега е, че ключовият свидетел, на когото е можело евентуално да се..

публикувано на 12.09.24 в 13:39