Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тодор Попов изключи убийството на Татяна Стоянова да е свързано с работата й

| обновено на 13.01.15 в 16:21

Искам да ви уверя, че Татяна беше изключително професионално подготвен човек и изключвам като причина убийството да е 
свързано с нейната работа, каза на пресконференция кметът на Пазарджик Тодор Попов. По думите му Стоянова е застреляна с 
повече от пет куршума. 

Татяна Стоянова беше обикновен общински служител с малко по-важни функции. Тя никога не е била решаващ фактор, а просто 
координираше дейността на всички звена и движеше комуникацията на Общината с медиите, посочи Попов. 

Попов добави, че не е бил толкова близък с нея, за да знае подробности от личния й живот. Не е споделяла нито с мен, нито с други колеги да е получавала някакви заплахи или да е имала някакви притеснения в подобна посока, каза още кметът на Пазарджик. 

Той отбеляза, че не приема случилото се като заплаха за себе си. Ако някой искаше с мен да се занимава, нямаше да бъда тук в 
днешния ден тук, каза Попов. С поведението си в годините като управленец не съм дал никакви поводи да ми се отправят заплахи, защото съм се опитвал добре да си върша работата. 
Така че никога, по никакъв повод, не съм получавал някакви заплахи, заяви кметът на Пазарджик. По отношение на сделките в общината всичко е наред, увери Попов. Като община ние нямаме някакви големи обществени поръчки, нито големи икономически интереси, допълни той.

Силно се надявам и имам уверението на разследващите, че ще направят всичко възможно да разкрият кой и защо е извършил това, добави Тодор Попов.

Началникът на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова бе застреляна снощи около 18.30 ч. пред дома си.

Бруталността на престъплението потресе гражданите на Пазарджик. Заедно със съчувствието, част от коментарите им изразяват недоумение от високия стандарт, който е поддържала младата жена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пещерата "Чая" край Чепеларе разкрива тайни отпреди 30 века

Най-атрактивната находка в пещерно обиталище „Чая“ тази година е зъб от пещерен лъв. Това съобщи Марин Господинов, директор на Музея на родопския карст в Чепеларе. "Отнасяме находките към плиоценската бозайна фауна", поясни Господинов. Спелеологът, заедно с екипа, ръкодовен от София Христева от Регионалния археолгически музея в Пловдив, за..

публикувано на 29.08.24 в 12:13

Селяни от Боянци пребиха жестоко свой съсед

Участник в сбиване в село Боянци е в болница с опасност за живота. Около 21.30 ч. снощи асеновградски  полицаи се отзовали на сигнал за помощ заради  възникнала пиянска свада в покрайнините на селото.  След  намесата им саморазправата между няколко съседи е прекратена. С линейка в пловдивска болница е транспортиран единият от мъжете, на 48 години,..

публикувано на 29.08.24 в 11:11

Заради ремонти децата от ОУ "Антим I" ще учат в други сгради

В програма "Точно днес" говорим за летните ремонти на училищата в Пловдив.  Уточняваме къде ще учат малките ученици от Основно училище "Екзарх Антим Първи" от 16 септември, в разговор с директора Катерина Василева.  Тя съобщи, че при тях паралелно вървят два процеса на реконструкции и строеж. Първият ремонт е на основната сграда с пари от Плана за..

обновено на 29.08.24 в 10:31

Над 515 милиона лева струва на България вълната от предсрочни избори

В края на октомври предстои българските избиратели отново да отидат до урните, за да гласуват за народни представители в 51-вото Народно събрание. Това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни.  От началото на 2021 г. досега страната ни е похарчила близо  515 млн.лв. за провеждането на парламентарни избори , съобщава БТА. В тази..

обновено на 29.08.24 в 10:12

Днес почитаме Свети Йоан Кръстител

На днешния 29 август православната църква почита свети Йоан Кръстител. В българската традиция денят се нарича още Секновение, защото денят и нощта се изравняват и идва краят на лятото.   Почитайки св. Йоан Предтеча като най-велик от пророците, Църквата посвещава на неговата памет няколко дни в годината.   Когато бил на 30 години, св. Йоан..

публикувано на 29.08.24 в 10:11