Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алпинисти се включиха в разчистването на пътя Асеновград - Смолян

| обновено на 16.03.15 в 13:13

 Продължава разчистването на огромното срутище, блокирало път Асеновград - Смолян в района на Юговско ханче. 5 багера, 10 камиона и две фадроми на пътноподдържащите фирми разчистват падналите около 4 хил. куб. м или 10 хиляди тона скална маса. Акцията по разчистването му се ръководи лично от председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

Алпинисти започват да обрушват опасните скали, надвиснали над екипите, разчистващи срутището. Второкласният път остава затворен днес и утре. Осигурено е трасе за преминаване на линейки, пожарни и полицейски коли при нужда. Преди разрешаването на движението ще се направи подробен оглед и ще се съборят опасните скали.

Разчистването на отсечката  продължава, но тъй като камъните са много големи и не можем да го превозваме в този им вид ги разбиваме с машината и ги извозваме поетапно, добави министър Лиляна Павлова. 

Обходните маршрути за движение по направлението Смолян - Пловдив са Смолян – Девин - Кричим или Смолян- Кърджали – Пловдив. Създадена е нужната организация, като полицията спира движението и пренасочва пътуващите по безопасните обходни трасета, обясни инж. Лазаров.

Заради затворения от свлачището път Асеновград - Смолян 12 деца от Нареченски бани няма да ходят на училище от днес, съобщи кметът на общината Емил Караиванов. Мярката се налага заради безопасността на учениците, които ежедневно пътуват до асеновградските училища, а принудителната ваканция ще продължи няколко дни, до пълното разчистване на пътя.

Все още продължава отварянето на пътя и към високопланинските села Три могили и Бор. По думите на Караиванов след подаден сигнал са били осигурени лекарства за възрастен човек с кардиологичен проблем от село Сини връх. Кметът допълни, че всички 29 водоема в Асеновградско са под наблюдение, под непрекъснат контрол са каскадните язовири в село Стоево и отводнителните канали към Козаново.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Бандити ограбиха сама жена на улицата

За броени часове криминалистите от полицейското управление в Карлово разкриха извършители на грабеж.  Бързата им намеса се наложила, след като млада жена се оплакала, че късно вечерта във вторник двама насилници я нападнали и ограбили, отнемайки и мобилен телефон и намиращите се у нея други лични вещи.  При започналото издирване полицаите влезли в..

публикувано на 19.09.24 в 11:22

Дъждовете подминават Пловдив, температури до 25 градуса

Днес ще духа слаб източен, в Източна България – до умерен северен вятър. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, максималните – предимно между 20 и 25.  Температурите в централните и източните райони от страната ще са над 20 градуса, в Пловдив – 25 градуса. В планините ще преобладава облачно време. Валежи от дъжд ще има главно в..

обновено на 19.09.24 в 11:09

59 по-малко загинали в катастрофи у нас тази година

Общо 26 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, няма загинали, съобщават от МВР.   От началото на месеца жертвите на катастрофи у нас са 20, а ранените – над 520.  От началото на годината при пътни произшествия в България са загинали 318 души, а ранените са близо 6500.  При сравнение със същия период на миналата..

обновено на 19.09.24 в 11:09

Рекордни приходи събра фестивалът "Нощ на ангелите" 2024

Петото издание на  Нощ на ангелите събра рекордна сума за два дена. Над 230 000 лева ще отидат за пет благотворителни каузи за хора, борещите се за здравето си.  Събраната сума от тазгодишното издание „Нощ на ангелите“ е двойно по-голяма спрямо миналогодишното. През 2023 г. тя беше малко над 123 000 лева, а сега е 231 672 лева. Към тази сума..

публикувано на 18.09.24 в 16:46

Посмъртно повишиха в звание загиналите в петък военни пилоти

Двамата пилоти - Петко Димитров и Венцислав Дункин, които загинаха в петък при катастрофа на авиобаза "Граф игнатиево", са повишени посмъртно във военно звание, съобщи Министерството на отбраната.   Майор Петко Димитров Димитров – началник на служба „Планиране и отчитане на летателната дейност“ в отделение „Летателно-тактическа подготовка“ на военно..

обновено на 18.09.24 в 15:12