Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Икономически и финансови интереси стоят зад убийството на Татяна Стоянова

Татяна Стоянова, началник на кабинета на кмета на Пазарджик, е убита заради финансови и икономически интереси. Това обяви по време на днешния парламентарен контрол министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. По думите и  вече са установени и лица, съпричастни към престъплението.

33-годишната Татяна Стоянова беше разстреляна с няколко куршума пред дома си в Пазарджик на 12 януари тази година. В началото на февруари разследването  беше поето от Софийската градска прокуратура, тъй като по него работи Главна дирекция „Криминална полиция“.  „По случая се работи интензивно“, увери днес министър Бъчварова. 

По другото зрелищно убийство - на Димитър Стоянов пред хотел в Пловдив - също има развитие, каза министърът на вътрешните работи.   Иззети  са веществени доказателства, назначени са експертизи,  добави Румяна Бъчварова. 

Тя уточни, че в деня на покушението  има сигнал за палеж на автомобил, с който се смята,  че е избягал убиецът.  Освен образуваното досъдебно производство,  следствието работи по  три  версии, заяви вътрешният министър. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Селяни от Боянци пребиха жестоко свой съсед

Участник в сбиване в село Боянци е в болница с опасност за живота. Около 21.30 ч. снощи асеновградски  полицаи се отзовали на сигнал за помощ заради  възникнала пиянска свада в покрайнините на селото.  След  намесата им саморазправата между няколко съседи е прекратена. С линейка в пловдивска болница е транспортиран единият от мъжете, на 48 години,..

публикувано на 29.08.24 в 11:11

Заради ремонти децата от ОУ "Антим I" ще учат в други сгради

В програма "Точно днес" говорим за летните ремонти на училищата в Пловдив.  Уточняваме къде ще учат малките ученици от Основно училище "Екзарх Антим Първи" от 16 септември, в разговор с директора Катерина Василева.  Тя съобщи, че при тях паралелно вървят два процеса на реконструкции и строеж. Първият ремонт е на основната сграда с пари от Плана за..

обновено на 29.08.24 в 10:31

Над 515 милиона лева струва на България вълната от предсрочни избори

В края на октомври предстои българските избиратели отново да отидат до урните, за да гласуват за народни представители в 51-вото Народно събрание. Това са седми поредни парламентарни избори и шести предсрочни.  От началото на 2021 г. досега страната ни е похарчила близо  515 млн.лв. за провеждането на парламентарни избори , съобщава БТА. В тази..

обновено на 29.08.24 в 10:12

Днес почитаме Свети Йоан Кръстител

На днешния 29 август православната църква почита свети Йоан Кръстител. В българската традиция денят се нарича още Секновение, защото денят и нощта се изравняват и идва краят на лятото.   Почитайки св. Йоан Предтеча като най-велик от пророците, Църквата посвещава на неговата памет няколко дни в годината.   Когато бил на 30 години, св. Йоан..

публикувано на 29.08.24 в 10:11

Очакват се валежи, градушки и лек спад на температурите

От Националния институт по метеорология и хидрология издадоха предупреждение за интензивни валежи и гръмотевици в области от Североизточна и в Югозападна България, както и в Софийска област. Днес преди обяд над Източна България, а след обяд и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще..

обновено на 29.08.24 в 08:39