Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

50 лева глоба за паркиране в "Капана"

| обновено на 23.04.15 в 14:56

Нови условия за паркиране в централния пловдивски квартала „Капана” приеха общинските съветници като промениха наредбата за паркиране в града. 

Повече няма да се издават пропуски за наемателите на обекти в „Капана” реши местният парламент.  Такива документи ще имат само собствениците на имоти там. 

С глоби до 50 лева ще се наказват тези, които паркират автомобилите си в „Капана” ако нямат пропуск, че живеят там или не са спрели на територията на Синя зона. Такъв е и таванът на глобата за паркиране върху зелени площи и върху места за инвалиди. 

Според съветника Руси Панчев, бивш ресорен заместник-кмет, новите условия за „Капана” са дискриминационни и противоречат на Закона за движение по пътищата. Тази теза подкрепи и Здравно Ангелов от ГЕРБ. Лидерът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева обвини управляващите, че превръщат квартал „Капана” в зелена зона, без да са осигурили достъпен общински паркинг в района. 

В хода на едночасовия дебат по темата стана ясно, че общината не разполага с такъв терен и че в „Капана” работят три частни паркинга. Каназирева обясни, че те всеки момент могат да бъдат застроени или продадени. Съветници от опозицията посочиха, че не бива да се ограничава търговската дейност в централния квартал с промените в наредбата за паркиране. 

Заместник-кметът по транспорта и обществения ред Александър Държиков обясни, че забраната важи реално само през 45 часа от 168-часовата седмица и че подобен режим действа успешно и на територията на Стария град. Държиков посочи, че от миналия месец правомощията на Общинска полиция са силно ограничени и че служителите й вече могат да издават единствено глоби с фиш като са заставени да работят само по условията на общинските наредби. Вече не могат да се слагат скоби и да се вдигат с паяци коли ако собственика се появи на място даде за пример Държиков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50

Пътят към Кючука ще минава през моста "Тодор Александров"

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“...

публикувано на 12.09.24 в 13:49

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора" и пак пусна Георгиев под домашен арест

На днешното заседание по делото пловдивският Районен съд определи по-лека мярка за неотклонение "домашен арест" на Георги Георгиев, обвинен по случая "Дебора". Предишното определение беше протестирано от прокуратурата на горна инстанция и мъжът бе върнат в ареста.  Мотивът сега е, че ключовият свидетел, на когото е можело евентуално да се..

публикувано на 12.09.24 в 13:39