Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови обстоятелства по делото "Боскос"

| обновено на 15.06.15 в 05:27

Делото срещу гръцкия студент Христос Боскос, който на 19 май миналага година прегази на автобусна спирка 16-годишната Катерина Матеева от Езикова гимназия „Иван Вазов” продължава в Районния съд в Пловдив. Предишното заседание бе отложено заради заболяване на съдийката по делото Тотка Спасова. 

Последното развитие по делото бе поредно отлагане заради необходимост от повторна съдебно-медицинска експертиза на пострадалата Кари. Състоянието на ученичката не се подобрява, направена й е трета поредна операция. Очаква се становището на лекарите, дали ще е необходима нова изключително тежка операция. 

Поисканата нова експертиза би могла да промени квалификацията на нанесената на Катерина телесната повреда в следствие на катастрофата и от средна тя да бъде определена като тежка телесна повреда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Какво ново откриха проучванията на Голямата могила в район "Южен" ?

Кметът на Пловдив Костадин Димитров и неговият заместник по култура, археология и туризъм Пламен Панов ще посетят археологическия обект Голямата могила в район „Южен“.  На място те ще бъдат посрещнати от доц. д-р Костадин Кисьов – директор на Археологическия музей и екипа му, които ще разкажат за финала на археологическите проучвания...

публикувано на 22.08.24 в 07:27

С очна ставка и още свидетели продължава делото за убийството в Цалапица

Втори ден продължава заседанието по делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица.   Преди да продължат разпитите на свидетели ще се проведе очна ставка между Борислав Динков и Рангел Бизюрев  заради размиванията в показанията им.  Това ще стане в присъствието на адвокат Светлана Званчева, която защитава единия от..

публикувано на 22.08.24 в 07:00

Рангел Бизюрев разказа подробности за нощта на убийството в Цалапица (обновена)

Днес започна делото срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на 24- годишния Димитър Малинов от Цалапица. Изненадващо Бизюрев поиска първи да разкаже за случилото се на 20-ти юли миналата година. Близо час продължиха обясненията му за нощта на убийството.  Бизюрев разказа, че се е завърнал от Германия и по време на барбекю в парк Митко е бил тема на..

обновено на 21.08.24 в 16:00

Ремонтират пътни участъци в Пазарджишко по три проекта

Три проекта за обновяване на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на област Пазарджик са одобрени за реализация, съобщиха от Областна администрация - Пазарджик. Предстои да бъдат ремонтирани участък, преминаващ през с. Панагюрски колонии, гр. Панагюрище, с. Попинци, с. Левски и с. Гелеменово; пътят от с. Мало Конаре, с. Пищигово,..

публикувано на 21.08.24 в 15:58

ПИМК и "Нивел Строй" ремонтират моста на Марица в Пазарджик

Съвместно дружество между пловдивската фирма ПИМК и "Нивел Строй" със седалище в град Брезник ще проектира и ремонтира моста на река Марица в Пазарджик за близо 12 милиона лева без ДДС.  Решението е на председателя на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев след проведената обществена поръчка, чиято максимална цена бе малко над 16 милиона лева без ДДС...

публикувано на 21.08.24 в 15:01