Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Здравко Димитров подаде оставка като областен лидер на ГЕРБ

| обновено на 23.06.15 в 17:37

Областният координатор на ГЕРБ в Пловдив Здравко Димитров подаде оставка. 

"Ясно е, че имам мотиви за решението си, но засега няма да ги коментирам", заяви пред Радио Пловдив депутатът от ГЕРБ Здравко Димитров на въпрос защо се е оттеглил от поста. "Причините ще бъдат оповестени вероятно следващата седмица", допълни той. 

Здравко Димитров е подал оставката си с писмо до председател на ГЕРБ Бойко Борисов и Изпълнителната комисия на партията. До  нейното официално приемане той ще продължи да изпълнява задълженията си. 

В писмо до областните структури на ПП ГЕРБ в Пловдивска област, разпространено днес, Здравко Димитров благодари за добрата съвместна работа и постигнатите резултати през последните години.

Пред Радио Пловдив Димитров не отхвърли съмненията, че решението  му да напусне лидерския пост в областта е  повлияно и от вероятни търкания между него и водачът на областната депутатска листа на ГЕРБ Методи Андреев, който не е член на партията. 

"Дори не можех да обясня кой е той, когато ме питаха за него, след като оглави изборната листа" - каза Здравко Димитров. По думите му, двамата не са работили заедно, тъй като Методи Андреев обикалял карловския регион.  Въпреки това ГЕРБ постигна много добри изборни успехи, добави бившият областен управител на Пловдив. Той призна, че няма предложение за кандидатурата на своя приемник. 

По информация на Радио Пловдив една от основните причини за оттеглянето на Здравко Димитров от лидерския пост в областната структура на ГЕРБ е непрозрачното подбиране на кандидати за предстоящите местни избори през есента. Подобна била и практиката на централното партийно ръководство с оглавената от Методи Андреев кандидатдепутатска листа за последния парламентарен вот. В процеса на „спускане” на номинации участвал и самият Андреев, който отказа да коментира оставката на Здравко Димитров.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Отпушиха движението по Асеновградско шосе

Отпушено движението на Асеновградско шосе на изхода за  Пловдив. То бе затруднено п оради изпаднали метални тръби от товарен автомобил. На място  бяха полицейски служители, които регулираха движението. То бе възстановено към 18.30 часа 

публикувано на 12.09.24 в 17:51

Усилията на служебния кабинет са да повиши доверието в изборите

От Пловдив стартира поредица от срещи на министъра на иновациите и растежа Росен Карадимов, който е координатор по провеждането на изборите, с областните управители и представители на служби ГРАО. На днешната среща присъстваха представители на областните администрации в Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. „Особено внимание ще обърнем..

публикувано на 12.09.24 в 15:48

Пуснаха движението по "Кукленско шосе", през уикенда слагат маркировката

Кметът на Пловдив Костадин Димитров откри ремонтираната 850 метрова отсечка от бул. "Кукленско шосе" от улица "Индустриална" до митницата. Това е последната - трета част от ремонта на пътя от плана за тази година.  Финасирането му в размер на 5 милиона беше предоставено целево от държавата в началото на годината. Сменен е водопроводът по трасето,..

публикувано на 12.09.24 в 13:50

Пътят към Кючука ще минава през моста "Тодор Александров"

Бетонният мост ще носи името на революционния деец на ВМРО Тодор Александров. Това решиха общинските съветници, като приеха почти единодушно предложението на „Браво, Пловдив“. Предложението беше прието след почти едночасов дебат, в който се включиха почти всички политически сили и дори беше предложено мостът да бъде кръстен „Бяло море“...

публикувано на 12.09.24 в 13:49

Съдът изслуша свидетелите по делото "Дебора"

Основният свидетел на прокуратурата по делото "Дебора" е таксиметров шофьор. Според обвинението той е откарал обвиняемия Георги Георгиев на адреса, където е срещнал Дебора.  Свидетелят обаче твърди, че не помни на кой точно адрес е отвел Георгиев и е научил адреса от полицията по-късно. Това каза адвокатът на Георгиев в почивката на..

публикувано на 12.09.24 в 13:39